nrk.no

Netcom skal selge iPhone

Kategorier: Gadgets & Mobil


Så ble det Netcom som skal få selge iPhone i Norge. Netcom skal selge iPhone i Norge i løpet av året. I en kort pressemelding (en forbilledlig kort en faktisk), står det at TeliaSonera skal introdusere iPhone Skandinavia og de baltiske statene:

(Oslo, 27. mai 2008) TeliaSonera kunngjorde tirsdag en avtale med Apple om å introdusere iPhone til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Latvia og Estland senere i år.

Så gjenstår det å se om Netcom får enerett eller om Apple også lar andre selskaper selge iPhone, slik det gjøres f. eks. i Australia.

Både Telenor og Netcom har tidligere fortalt at det er over 5 000 iPhone i deres respektive nett allerede.

Oppdatering

Lucas skriver på bloggen sin (via Dagbladet):

I motsetning til USA har vi i Norge en lov som sier at alle mobiltelefoner må kunne selges uten abonnement. Dette fører dermed til at alle som vil kjøpe telefonen kan slippe å få et dyrt abonnement med på kjøpet.

Det er jo et godt poeng. Som betyr at det sannsynligvis vil lønne seg for Apple å inngå avtale med Telenor også, siden de er den største aktøren i markedet i Norge.

17 kommentarer

 1. Snorre Milde

  Av en eller annen grunn antar de fleste at kontrakten er eksklusiv, noe første linje i denne artikkelen også synes å hinte om.

  Jeg venter og ser hva som skjer, jeg. Som kjent har Apple inngått avtaler med mer enn én leverandør i enkelte andre land.

  (Og ja, jeg har Telenor-abonnement.)

  Svar på denne kommentaren

 2. Ronny-André Bendiksen

  Jeg synes det er bra at NetCom fikk avtalen, rett og slett fordi jeg kan ikke fordra Telenor.

  Uansett, det som blir spennende å se er om det kommer en 3G-versjon, og hvor mye den kommer til å koste. Mulig den blir billigere å kjøpe fra USA uansett.

  Likte forøvrig NetCom sin «Twitter»-pressemelding 😛

  Svar på denne kommentaren

 3. Med tanke på at man enten må betale ganske mye penger for den eller kjøpe den med et svinedyrt abo så vil det nok fortsette å være langt billigere for nordmenn og kjøpe fra f.eks. England og så åpne den for bruk med Norsk SIM.

  Regner ikke med at prisen vil bli på samme nivå som det man nå får kjøpt ferdig åpnede telefoner for på nettet.

  Svar på denne kommentaren

 4. Henrik Christiansen

  Så blir jo spørsmålet hvordan prisen blir.
  Hvis jeg skal ha iPhone blir den sannsynligvis kjøpt i USA, med mindre Apple endrer policyen sin for å kjøpe iPhones.

  Meget sannsynlig blir det ikke bare lavere pris, men jeg kan fortsette å ha Telenor-abbonementet mitt.

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  Merkelig hvor dårlige norske journalister er når det gjelder iPhone. Aftenposten skriver:

  «NetCom får iPhone
  E24: Netcom blir alene om å selge iPhone i Norge.»

  Men i saken står det:

  «Apples strategi var i utgangspunktet å tildele én aktør i hvert land eneretten til å være operatør for musikktelefonen, og det er foreløpig uvisst hvor vidt flere operatører vil få rettigheter til iPhone i Norge.»

  Svar på denne kommentaren

 6. Lucas Locke

  Det er helt sikkert ikke en eksklusiv avtale Telio Sonera skal tilby det nordiske markedet. Telenor henger seg også på, og dermed oppstår det en aldri så liten priskrig. Bra for oss, dumt for Apple…

  Svar på denne kommentaren

 7. Det er først å fremst viktig å få den ut på markedet snart. Nerdene som skulle ha den uansett har vell kjøpt den nå, men dingsen legger et press de de andre produsentene om å få ut finger’n å lage nye innovative kule produkter.
  Sammenslåingen mellom mellom mp3-spiller, telefon, kamera og pda er genial, men kan trekkes SÅ mye lenger.

  Innen vi får den på expert her i Norge, så har forhåpentligvis apps-butikken som er annonsert blitt operativ. Det øker presset ytteligere på konkurrentene.
  Jeg gleder meg som en unge til å se hvilke kreative ting mobiltelefoner vil produsere framover.

  Forhåpentligvis får vi flere åpne alternativer som inspirerer til kreativ bruk. Nokia med sitt python-script/utviklermiljø (se http://www.mobilenin.com/) er forbilledlig. Tenk om det bare kom en billig versjon av disse telefonene?!
  Hva vil dette gjøre med googles andriod mobile os? Kommer det en versjon med et API for touch-grensesnitt og akselerator?

  ..og med litt flaks kommer det også mobilabonnementer som likner mer på måten ADSL selges. Datatrafikk fra denne typen mobiler koster. Det vites av erfaring.. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 8. Søren Hugger Møller

  I Danmark er der heller ikke kommet noget frem om hvorvidt Telia (den danske gren af TeliaSonera) er den eksklusive operatør. Jeg tror endnu ikke der har været en telefon der har været eksklusivt hos en operatør, så man kan sige at det virker usandsynligt, at det sker med iPhone.

  Telia har forresten været i det morsomme hjørne i forbindelse med at bekræfte at de har fået iPhone: http://telia.dk/iphone

  Svar på denne kommentaren

 9. Jeg var en av dem som gledet meg stort til den nye versjonen av iPhone skulle bli lanseret. Likevel irriterer jeg meg over låsingen til en operatør. Hva må man gjøre dersom man vil beholde sitt nåværende abonnoment, men likevel ønsker deg en iPhone?

  Jeg skal på ferie til USA i sommer og lurer på om jeg skal gå til anskaffelse der borte. Noen som har noen gode råd og tips…hva skal jeg gjøre? Kjøpe i Norge og bytte abonnoment? Kjøpe i USA???

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.