nrk.no

Facebook chat snart i andre chat-programmer

Kategorier: Det sosiale nettet,Nettjenester & Software


Snart kan du bruke Facebooks nye chat-funksjon i andre programmer du bruker til chat. Facebook jobber med Jabber/XMPP-støtte slik at du kan bruke andre chat-programmer.

Right now we’re building a Jabber/XMPP interface for Facebook Chat. In the near future, users will be able to use Jabber/XMPP-based chat applications to connect to Facebook Chat.

Så da får Andreas det akkurat som han ville ha det, ikke sant?

Adium, som er en glimrende klient for alle mulig chat-protokoller på Mac, holder alt på med sin støtte for Facebook chat.

Facebook chat

Med Adium kan du samle Google talk, AIM, Yahoo, MSN, ICQ, Jabber og Facebook Chat i samme program. Det finnes til og med støtte for Skype Chat, men på en noe klønete måte.

Og som Trond Kjetil alt har fortalt oss: Chat-klienten Digsby (foreløpig for Windows, men skal komme for Linux og Mac) har støtte for Facebook Chat.

12 kommentarer

 1. Hurra, dette har jeg også ønska meg!

  Men hva med å nevne et program som faktisk kan brukes både på Linux (og Windows) nå: Pidgin? (Adium er jo på en måte bare Pidgin for Mac, bruker samme back end)

  Grunnen til at jeg, som ikke bruker Facebook, syns dette er så fantastisk er at Jabber/XMPP er en Åpen protokoll som, i motsetning til MSN og de andre, ikke er eid av et svært firma som kan gjøre hva de vil med det, som f.eks. å overvåke og sensurere det (Microsoft sensurerer MSN. F.eks. var det noen steder du ikke fikk lov til å sende linker til YouTube. I hvertfall i en periode, vet ikke om de har gått tilbake på det nå).

  Derfor er Jabber viktig, men det er så få har hørt om det og som bruker det. Men nå vil millioner av mennesker bli introdusert for Jabber gjennom Facebook og få vite om at det finnes alternativer.

  Problemet er jo at de nok ikke vil høre om «Jabber» i det hele tatt, men tro at det heter Facebook chat, akkurat som at alle som bruker Google Talk ikke er klar over at det egentlig er Jabber/XMPP og tror at GTalk er sin egen greie. En oppfattning som blir sementert gjennom at så mange, ink. NRKbeta omtaler dem som om de var to forskjellige ting. Det hadde vært mye bedre om dere heller skrev at programmet har støtte for «Jabber (inkludert Google Talk), AIM, Yahoo..» Og i framtiden ikke legger til FB chat til lista, men putter den inn i paranteset sammen med GTalk, hvor den hører hjemme.

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Ok, du har et poeng. Men nå er det nå en gang slik at Facebook kaller chaten sin for Facebbok Chat. Og Google kaller chaten sin for GTalk.

  Vi velger å liste opp tjenestene basert på hvem som har dem, ikke på grunnlag av protokollene de bruker.

  Men skriver gjerne en egen sak om Jabber på et tidspunkt. Det er en god ide!

  Svar på denne kommentaren

 3. Er det noen som faktisk får dette til i AdiumX (eller pidgin fo den del) ?

  Jeg har lasta ned begge de to versjonene som lekes fra bloggen til adium (i følge kommentarene ser det bare ut som det er ikonet til facbook som skiller de to), jeg får lagt til facebook som kontotype, men ingen kontakter vises. Facebook.com sier at jeg har 10 venner online..

  Mens jeg jeg teste dette kommeterte en venn at underskog har den samme funksjonalliteten. Men den ser i motsetning til facbook chat, ut til å funke fint.

  men-men; funker dette for noen enda?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.