nrk.no

En pressemelding å lære av (og ingen iPhone til Norge ennå)

Kategorier: Gadgets,Markedsføring,Mobil & Nettkultur


Press Releases Must be Euthanized

Bilde av Brian Solis

I begynnelsen av april skrev vi om pressemeldinger – og punkt 3 var…

En pressemelding bør ikke være mere enn 140 tegn.

Apples iPhone har fått mere omtale enn noe annet teknologiprodukt noensinne. Når iPhone nå kommer i ti nye land kunne Vodafone skrevet både langt og tørt om det. I stedet holder de seg til 56 ord og 281 tegn:

Vodafone today announced it has signed an agreement with Apple to sell the iPhone in ten of its markets around the globe. Later this year, Vodafone customers in Australia, the Czech Republic, Egypt, Greece, Italy, India, Portugal, New Zealand, South Africa and Turkey will be able to purchase the iPhone for use on the Vodafone network.

Det er over 5 000 som bruker iPhone i Telenors nettverk i Norge. De som ikke ønsker å kjøpe telefonen fra utlandet, må altså fortsatt vente.

18 kommentarer

 1. Øyvind Solstad (NRK)

  Absolutt Jonas. Med størst mobiltetthet i verden, kombinert med høy kjøpekraft og en hel nasjon av gadget-lovers – så ville det være veldig rart om ikke Apple får ut iPhone her i løpet av året.

  Tipper utpå høsten en gang hvis Apple klarer å dekke etterspørselen etter 3G-versjonen av iPhone i de svære markedene de nå lanseres i.

  Svar på denne kommentaren

 2. Er Jens og Co på vei…? | AndreasLunde.com

  […] Så til saken…helt på slutten av arbeidsdagen tikket det inn en pressemelding inn via Twitter-profilen @regjeringen. Det blir inviterer til Åpent seminar om den sosiale weben. […]

  Svar på denne kommentaren

 3. er jo bare bull med korte pressemeldinger. Skriver du en a4-side som er bra, hiver redaksjonene seg over det og publiserer det i samtlige medier. Også krinken:)

  Har du penger, leier du NTB for å spre pressemeldingene, for da ser det til og med ut som det er en redaksjonell nyhet skrevet av en journalist. IKT-Norge gjorde det under DAB-debatten, noe radiosjefen ikke klarte å matche.

  Men har du ingenting å si, og skriver du ikke bra, og ikke har NTB, og ikke har noen andre til å skrive for deg så kan det være lurt å forholde seg til korte pressemeldinger.

  Kanskje 0 tegn som maksgrense?

  Svar på denne kommentaren

 4. @Øyvind Solstad
  Mener og huske at du sa at du skulle legge inn et innstikk som forhindret laaaange URL-er fra å gå over hele siden (+ 500px til) 😉 Se første svar i denne posten

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  5 000 i hvert av nettene, som betyr over 10 000 iPhones i bruk i Norge allerede. Jeg tror du undervurderer iPhones betydning for telefonmarkedet ved å kalle den «bling-telefon». I løpet av sommeren vil det komme applikasjoner fra hundrevis av uavhengige utviklere, og det kommer til å åpne opp en helt ny verden av spennende ting som folk kjører på telefonen sin.

  Svar på denne kommentaren

 6. Thorstein Klingenberg

  iPhone har flott brukergrensesnitt, men dessverre er telefonen produsert av blodiglene Apple og dermed er den endt opp full av begrensninger, DRM og annet svineri. Dessverre tror jeg ikke SDK-kitet og native applikasjoner vil redde telefonen, snarere tvert imot.

  Svar på denne kommentaren

 7. turn.self.off

  kommer an på, øyvind.

  apple sitter med kontrollen på hva som skal slippe til på appstore eller ikke, så jeg forventer ikke akkurat å se noen virkelige «disruptive technologies», så lenge dem kan undergrave apple eller operatørenes inntjeningsmuligheter…

  eneste jeg ser som telefonen har hatt av betydning er design av brukergrensesnitt. utover det leverer den ingenting som en symbian eller windows mobile basert enhet ikke allerede kunne levere.

  men det hele kommer vel an på om en ser mulighetene en jailbreak åpner for som en del av designet eller ikke.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.