nrk.no

NRKbeta vant nesten en Gulltagg

Kategorier: Konferanser og messer,Nettjenester,NRK & NRKbeta


Gulltaggen

I går feiret internettbransjen i Norge seg selv med konferanse og premieshow i Oslo Spektrum. Vi skal komme tilbake med artikler fra konferansen, reportasje fra premieshowet og ikke minst en overraskelse fra vår side…!

Nå har vi bare lyst å fortelle at NRKbeta nesten vant en pris i klassen «Årets bedriftsnettsted».

Det er snart ikke en bedrift som ikke har en egen hjemmeside – alt fra noen få gloser på en katalogside, til store informasjonstunge hjemmesider. I denne kategorien premieres nettsteder som på en nyskapende, og samtidig effektiv måte, utnytter nettets egenskaper til å formidle selskapets sjel, dets merkevare og verdier.

Vi ble en av tre nominerte og satt med høy puls da konvolutten ble åpnet.

NRKbeta nominert som "Årets bedriftsnettsted"

Vinneren ble derimot Norema, men vi er fryktelig stolte av å være en av tre nominerte! Så du fikk ikke helt rett, Martin…

Alle vinnerne kan du se på gulltaggen.no.

Gulltagg til Rubenmann

En som derimot tok en førstepremie – i klassen «Mobil markedsføring» – var NRKs kampanje for mobil-tv: Rubenmann! Gratulerer til den staute blogger fra Bodø – og du kan lese alt om Rubenmann her på NRKbeta. Eller rett og slett besøke Rubenmann.no.

Heder til yr.no

Yr.no var også nominert, og delte skjebne med NRKbeta: Høy puls men ingen førsteplass. I klassen «Informasjonsnettsted» vant matprat.no. Likevel – diplom og heder til Norges beste værtjeneste på nett. PS! Husk at Yr.no fortsatt har en konkurranse gående! Det er fem dager igjen til fristen går den 30. april.

13 kommentarer

 1. Ronny-André Bendiksen

  Gratulerer med dobbel nominasjon og en seier NRK!

  Jeg googlet Norema, havnet på norema.no, også endret Safari størrelse til maksimal bredde/høyde. Heretter hater jeg Norema!
  Av prinsipp, så skal ingen få lov å endre browservinduet mitt!

  Jeg mener fortsatt NRKbeta skulle vunnet.

  Svar på denne kommentaren

 2. Mats Staugaard

  NRKBeta og YR burde ha vunnet i sine klasser. Jeg var på premieutdelingen og kan ikke si noe annet enn at jeg var veldig skuffet. Hvis dette representerer kremen av Internett i Norge så har vi mye jobb igjen å gjøre.

  Gulltaggen er i mine øyne en fest for bransjen hvor reklamebyråene kan klappe hverandre på ryggen og hvise fram sine siste flash-kampanjer som er glemt i morgen. NRKBeta og Yr er en av de få nominerte som faktisk står for noe nytt, alt det andre har vi sett hundre ganger før.

  Når Piracy Kills Music kampanjen vinner Gulltaggen for årets Internettstrategi da er det mye som tyder på at Gulltaggen har utspilt sin rolle i Internett norge (for ikke å nevne at man må betale seg til en nominasjon).

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Takk for støtte og skryt! Det er hyggelig!

  Jeg synes Noremas nye nettsted er fint, men tilbyr litt for få muligheter for å endre på ting etter min smak. IKEA har en tilsvarende løsning (som dessverre bare er et nedlastbart Windows-program). Men der kan man endre alle detaljer etter hjertens lyst. Så der ligger min list.

  Enig i at det er badbad å endre størrelsen på nettleseren, men synes ikke det kvalifiserer til IKKE å vinne om løsningen ellers er fin?

  Angående det at «Piracy kills music» (eller «Pirrasi» som vi kaller det etter premieutdelingen i går. Hehe…) ble tildelt «Årets internettstrategi», så kommer du garantert til å lese om det her på NRKbeta snart…

  Svar på denne kommentaren

 4. Var du på Gulltaggen? « Colt Kommunikasjon

  […] NRKbeta skriver også om sin opplevelse på Gulltaggen, og vi gratulerer de med nominasjonen og NRK med førstepremien for “Mobil markedsføring” med Rubenmann. […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Martin Bekkelund

  Jeg liker å tro at bare det at dere ble nominert er bevis nok på det jeg tidligere har hevdet, nemlig at NRKbeta er Norges mest vellykkede firmablogg. 🙂

  Gratulerer med nominasjonen! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 6. Ettersom noen kommentarer her handler om kategorien Informasjonsnettsted vil jeg gjerne si at der hvor yr.no er utmerket på uthenting og demonstrasjon av værdata nådde ikke selve portalen opp som helhet mot matprat. Her er det jo slik at juryer er alltid vil være subjektive så det er alltid tilfeldig hvilke detaljer som avgjør og hvilken retning det vipper til slutt.

  Det er ingen tvil om at yr kom veldig høyt opp og juryen var enstemmig svært imponert over kvaliteten og hva en har fått til, men dette er en konkurranse og en vinner skal kåres. Det at yr.no ikke fikk førsteplass trenger ikke bety at vi ikke syns løsningen er kjempebra.

  Ellers kan jeg nevne at juryene i Gulltaggen er svært sammensatte og i min kategori var det ikke mange representanter fra reklamebransjen.

  Svar på denne kommentaren

 7. Gratulerer med nominasjon i Gulltaggen, nrkbeta! Selv om det virker merkelig at en medieblogg konkurrerer med et firma-nettsted som skal selge kjøkken =)

  Vi mangler en prisutdeling som holder øye med det nyskapende, spennende som skjer på nettet i Norge. Gjerne med kategorier for beste firmanettsted og reklamekampanje, men hallo – det er jo ikke det nettet dreier seg om, er det?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.