nrk.no

Live video og chat fra NRK mP3

Kategorier: Det sosiale nettet,NRK,Software,Streaming & Video


NRK mP3 har lansert en ny løsning for livestreaming av video fra studio under sending. Du kan se løsningen i aksjon på mP3s nettsider.

Eller du kan se den under her!Løsningen er lagd i uStream som vi har testet ut her i NRKbeta tidligere. Vi har også vært innom uStream i endel andre artikler.

Under bildet finner du et chatterom, lagd i meebo:

http://www.meebo.com/roomsBåde videoen og chatterommet er live – så om du ikke ser video er det fordi kameraet er av lufta. Tilsvarende – du kan delta i chatten ved å skrive i chattevinduet over. Begge vinduene kan du dessuten ta med deg – og plassere dem på din egen nettside. Trykk på «share» på vinduvinduet, eller på «embed chatroom» på chattevinduet.

6 kommentarer

 1. Morten Skogly (NRK)

  Også verdt å få med i artikkelen at video og stream bare vises på mp3s nettsider når de har livesendingene sine om morgenen og om ettermiddagen, men da til sammen 6 timer om dagen(!). Det er en manuell adminløsning som slår den av og på.

  Jeg har skrevet litt om hva vi har lært av chat + stream på mp3 på pappmaskin.no/2008/03/testing-meebo-web-chat/
  for de som er interessert.

  Også verdt å få med seg at tjenesten er i beta, det har vært endel issues med både meebo-chatten og ustream-løsningen, så vi er ikke KJEMPE-happy med den. Men vi lærer og tester.

  @Snorre Milde Urk! Det skal vi se på. Jeg får selv securitymeldingen på de rareste steder, egentlig mer irriterende enn nyttig, men det er sikkert bare et lite paramenter i embedkoden som må endres, skal kikke på det.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.