nrk.no

Sara – en netthistorie

Kategorier: Det sosiale nettet,NRK & Video


Dette er første episode av Sara – en netthistorie fra NRK Super. Fra nå av kan du følge 11 år gamle Sara som har sitt eget nettsted på NRK Super.

Sara kommer til å legge ut videoer, poste fra webkameraet sitt, blogge, chatte med folk, du kan snakke med Sara på MSN (nicket hennes er «[email protected]»), se bildene hennes på Flickr og bli fan av Sara på Facebook.

14 kommentarer

  1. Synes det er veldig interessant at et drama på nett gjør at folk stiller spørsmål til etikken i dette. Her på Beta er det kun en kommentar på det, men det har vært slik i hele utviklingen:
    Spiller hun seg selv? Heter hun Sara på ordentlig? Jeg har ofte presisert at hun som spiller Sara er castet – som vi gjør i Jul i Svingen eller Thomas P eller andre serier, men likevel er skillet mellom virkelighet og drama uklart for mange – fordi det er på nett? Det er gjort mange dagbok-historier i tv-drama-form, så det kan ikke være jeg-formen her som er problemet. Jeg er oppriktig nysgjerrig på psykologien i dette – og er spent på hvilke utfordringer vi kommer til å møte.

    Svar på denne kommentaren

  2. Veldig interessante saker! Kult at dere prøver ut nye måter å fortelle en historie på!

    Hvor mange har dere egentlig til å snakke på IM? Om det bare er én så kan det vel fort bli litt vel hektisk..?

    Svar på denne kommentaren

  3. @Børge: Hyggelig med entusiasme!

    Snakking på IM byr på flere utfordringer, ja – og et mulig renn er en av dem. Men gjerne renn, altså!
    En annen utfordring er samstemtheten i svarene våre – om vi får spørsmål knytta til netthistorien som vi ikke har skrevet inn et svar på, eller tenkt på overhodet. Vi jobber med en responslogg.

    Ellers: Litt av poenget med bruker-kontakt er å få innspill til historien, få korreksjon på hva brukerne synes, hva Sara bør gjøre og ikke gjøre, og kunne skape ok diskusjoner ut fra Saras nære-virkeligheten-utfordringer. Det vi gjør nå er veldig 1.0, og vi regner med å erfare endel nytt og justere oss deretter i tida som kommer.

    Svar på denne kommentaren

  4. Nå har vi 45.000 avspilte klipp. Men vi har fortsatt ikke noe særlig sammenligningsgrunnlag. Noen som har noe å sammenligne med? Noen som har en formening om dette er bra eller dårlig?

    Svar på denne kommentaren

  5. Magne Hansen – NRK

    Hei:)
    Vi fulgte noen som ventet barn og la ut 20 «webisoder» i løpet av ca en mnd. i forbindelse med serien «Jordmødrene» som gikk på NRK1 – nrk.no/jordmodrene/.

    Synes å huske at det ble i snitt ca 40 000 avspillinger per webisode.

    Regner med du jobber i NRK, så da er Liv Bråten i forskningen verdt å kontakte.

    Ellers kan du sikkert få tall fra Sol TV (Katrinas Verden), og VG nett (en serie de hadde i påsken som jeg ikke husker navnet på).

    Håper dette hjalp deg litt på vei.

    Svar på denne kommentaren

  6. @Anders Hofseth: Nei, det er ganske bra. Vi har lite sammenligningsgrunnlag i Norge, men det er lagt ut omtrent 90 episoder. Det vil i snitt si at de er spilt av over 22.000 ganger hver. Og med tanke på at målgruppa er jenter 10-12 år (cirka 75000 jenter) så er vi veldig godt fornøyde!:-) Den eneste sammenligningen vi foreløpig har i Norge er Sol.no sin Katarinas verden, men det er jo en dokumentarserie med få episoder, mens dette er en serie som kontinuerlig (daglig) poster video og tekst.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.