nrk.no

Spennende statistikk fra 1928

Kategorier: Forskning, Moro & NRK


Programstatistikk 1928

I 1928 hadde vi ikke NRK, men vi hadde «Kringkastingselskapet». Og de satte i 1929 opp en statistikk for innholdet som ble sendt ut i 1928. Den gamle håndskrevne plakaten henger i forskningsavdelingen til NRK og fortjener et liv ute i det fri. Her er det mye morsom lesing.

Detalj fra programstatistikk 1928

Dansemusikk ble delt inn i «studio» og «hotell». Foredragsvirksomheten var tydeligvis veldig mannsdominert og det ble gjort helt klart mer undervisning i engelsk, tysk og fransk enn for eksempel esperanto.

Vi har lagt ut originalene på NRKbetas Flickr-konto slik at dere kan laste den ned i full kvalitet og også bruke Flickr sin fine mulighet til å kommentere enkelte deler av bildet. Her er settet med alle tre bildene.

Les også: Fete konsertbilder fra P3 – gratis

Programstatistikk 1928 Full oppløsning

Klikker du på dette bildet åpner det i full oppløsning. Det vil derfor ta ganske lang tid å laste.

Vi fant noen flere slike plakater, så dersom det er interesse for det poster vi dem også.

Nå – 80 år senere – har vi en litt annen presentasjon av hva vi driver med.

11 kommentarer

 1. Anders Hofseth (NRK)

  @ Vegard Ting var annerledes før. Hørte akkurat et radiointervju med TVsjef Otto Nes fra 60-tallet hvor han sa at man tok en sendepause etter barneTV, slik at husmødrene skulle få tid til å legge barn.

  Av dette kan vi kanskje konludere at barn var gutter og foreldre husmødre i gamle dager?

  Svar på denne kommentaren

 2. NRK død om 75 år? Hva skjer de neste 5?

  […] I år er det 75 år siden NRK ble stiftet. Det var det private Kringkastingsselskapet AS som stod for programvirksomheten fra starten i 1928 (de som sendte dansemusikk i kategoriene “studio” og “hotel”…). Da Stortinget 24. juni 1933 vedtok opprettelsen av Norsk Rikskringkasting, gikk de ansatte i Kringkastingsselskapet AS sammen med tilsvarende selskaper i Bergen, Tromsø og Ålesund inn i den nye statlige institusjonen, som fikk enerett på kringkastingssendinger i Norge. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.