nrk.no

Kjapp vurdering – Plantronics Pulsar 590A

Kategorier: Gadgets & Mobil


Plantronics Pulsar 590A

Med andre ord ikke en full test, men noen raske inntykk etter et par timers bruk.

Jeg er ikke stor fan av masse ledninger og hadde lyst til å se om tiden var kommet for å kunne bruke et trådløst headset til min Mac. Med siste versjon av operativsystemet støtter den A2DP (Advanced Audio Distribution Profile).

Pulsar 590A kommer med systemer for lading via både 220V og via en USB-utgang på maskinen. Det følger også med en docking som du kan sette dem i for lading og en liten bluetooth-dings som gjør at du kan bruke dem mot enheter som ikke kan sende ut lyd via bluetooth.

Bluetooth fra vanlige enheter

Hodesettet har innebygget mikrofon og knapper for volum, neste/forrige, mute og «ta av røret». Du kan med andre ord også bruke dem mot mobiltelefonen din.

Til bruk på en MacBook Pro

Det var raskt og enkelt å få hodetelefonene til å snakke med min MacBook Pro. Da kommer de opp som både headset og headphones. Det ser ut som man må velge en av delene. Headset gir dårlig monolyd, men med mulighet for å benytte mikrofonen også. Headphones kobler dem opp med full stereolyd, men da uten mikrofon. Litt rart, siden de gir både full lydkvalitet og bruk av mikrofon samtidig når jeg kobler dem mot min Nokia N95. Mulig jeg må forske litt mer på dette, men mitt hovedmål var å bruke dem som hodetelefoner for å høre på musikk.

Og til det fungerer de greit. Jeg sier «greit» fordi lydkvaliteten er akkurat det. Grei. Min raske vurdering er at man mister både en del bass og en del diskant. Man ender opp med noe man ofte gjør i anlegg som ikke er spesielt bra: for mye mellomtone.

Men man hører ikke bare på musikk på en datamaskin. Man ser også video. Og til det er Plantronics Pulsar 590A ubrukelige. Enkelt og greit fordi man får en liten forsinkelse på lyden når man bruker bluetooth.

Konklusjonen så langt i forhold til bruk mot en datamaskin: veldig begrenset. Ikke spesielt bra lydkvalitet kombinert med en liten forsinkelse gjør at du skal være usedvanlig allergisk mot ledinger for å forsvare disse som dine foretrukne hodetelefoner mot datamskinen din. Så jeg sitter nå og hører på Dj BC i mine Sony MDR-7506…

Plantronics Pulsar 590A i docking

Utover det må jeg si meg imponert over brukervennligheten mot min MacBook Pro. De koblet seg opp fint og slår man dem av kobler datamaskinen automatisk over på det interne lydkortet. Det er også fint at neste/forrige-knappene fungerer i iTunes når man spiller musikk. Du kan med andre ord skifte låt ved å trykke på hodetelefonene selv om iTunes ligger i bakgrunnen.

Til bruk mot Nokia N95

Her fungerer de akkurat som andre bluetooth-headset. Men med stereolyd og mulighet for å ta av røret om noen ringer. Har ikke sjekket om det er forsinkelse her også. I så fall begrenser jo det bruken dersom du ser mye video på mobiltelefonen din.

Generelt virker de noenlunde solid bygget og gjennomtenkt i sin design. Det følger også med en vanlig audiokabel med minijack i begge ender. Denne kan du bruke om du har lyst til å koble dem til maskinen på vanlig måte. Da fungerer de selv om batteriet er tomt og du får også lov til å bruke dem på fly i denne modusen. Det må også nevnes at lyden er litt bedre når du kobler dem direkte til, men ikke veldig bra da heller. Noe som tyder på at den svake lydkvaliteten ikke bare skyldes overføringen via bluetooth, men også det faktum at hodetelefonene ikke er spesielt bra rent kvalitetsmessig.

Så kan dere jo fyre løs i kommentarfeltet om dere har spørsmål eller andre erfaringer med disse hodetelefonene.

11 kommentarer

  1. Har testa disse endel + Jabra BT620s (som fikk best i test hos amobil.no) og min erfaring er at A2DP virker å fungere for dårlig (både når det gjelder lydkvalitet, lag og at de plutselig faller ut). Holder meg til Grado SR60 en stund til 🙂

    Svar på denne kommentaren

  2. Jeg har et Blueant headset (X3 eller noe). Samme greie som ditt.

    Målet er jo helst slippe alle kabler, så å dra med meg den runde bluetooth-senderen er jeg skeptisk til. Det burde jo bare fungere med bluetooth-senderen i Macbook Proen, slik det virker med senderen i Nokia N82en min. Men på Macbooken er det hakkete og dårlig. Har prøvd med Windows, OS X og Ubuntu. Var helt klart lettest å sette opp i OS X (hvis du ser vekk i fra at det ikke virket.)

    Svar på denne kommentaren

  3. Eirik Solheim (NRK)

    Lydkvalitetsmessig og forsinkelsesmessig var opplevelsen nesten identisk med den runde bluetooth-senderen og innebygget bluetooth i Macen. Og jeg er enig. Hele poenget var å slippe dingser, ledinger og bokser. Og det gjorde jeg. Men resultatet var ikke bra nok.

    Svar på denne kommentaren

  4. Vurderer å skaffe meg et A2DP-headset nå, men har egentlig hørt mye dårlig om det. Nå skal det sies at jeg ikke er no særlig til audiofrik, men særlig at lyden henger etter er jo negativt. Har dere bedre erfaringer med andre A2DP-headset, eller er teknologien rett og slett for dårlig?

    PS: Vil musikktastene på headsettet fungere med telefoner fra alle merker (som støtter A2DP)?

    Svar på denne kommentaren

  5. Eirik Solheim (NRK)

    @Øivind
    Jeg har bare testet dette, men det virker jo som Kenta og Jon Ramvi her har den samme erfaringen med andre headset.

    Når det gjelder musikktastene fungerer de hvertfall fint både i iTunes på min Mac og på min Nokia N95.

    Svar på denne kommentaren

  6. Svein Wisnæs

    Jeg er også på jakt etter den rette bluetooth lyddings. Dings fordi jeg ikke nødvendigvis trenger et fullt headset.

    Mitt krav er at det skal fungere til tale både mot pc (Dell XPS laptop med Win XP) og min TyTN telefon. Jeg har et billig headset til laptopen i dag som jeg for det meste bruker til Skype og en software IP telefon. Jeg reiser mye og har behov for å kunne kommunisere via nett. Og det hadde vært deilig å slippe ledninger..

    Det er også en fordel om dingsen 🙂 kan koble opp mot både mobilen og laptopen samtidig slik at jeg slipper å koble av den ene og koble på den andre.

    Prøvde et lite Jabra bluetooth handsfree set (over øret bøyle etc), men klarte ikke å få det koblet mot laptopen.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.