nrk.no

Domenebakrus

Kategorier: Moro & Nettkultur


img_0918.jpg

Vi har tidligere skrevet om Facebookbakrus og andre skumle greier. Men vi glemte en av de viktigste. Når du våkner dagen derpå og oppdager at du kjøpte noen domener klokken 04:35 etter en tur på byen.

Jeg begynte å tenke på dette etter at @helgebirk meldte på Twitter at han nettopp hadde kjøpt guttasdomene.no. Jeg kom da på et av de mange domenene som jeg eier selv. «Tabbegubbe.com«. Det brukes i dag til en gammel spøk rettet mot en av mine venner fra Bergen. Jeg husker ikke hva som var bakgrunnen, men Sturla er en sporty fyr, så han har ikke saksøkt meg for denne spøken (ennå). Jeg har beholdt domenet fordi det sikkert kan brukes til annen moro senere. Så da er det vel på tide å lansere begrepet «domenebakrus» og spørre dere der ute:

Hvilke domener har dere kjøpt i et svakt øyeblikk?

62 kommentarer

  1. Ronny-André Bendiksen

    Et svakt øyeblikk for noen år siden kjøpte jeg pokerpixels.com, som i utgangspunktet skulle være en «businessidé», men det ble aldri noe av, og har fortrengt det siden. (Takk NRKbeta..)

    Svar på denne kommentaren

  2. Snorre Milde

    Etter en tur på byen, i troen om at jeg og mine web-kollegaer skulle lage en god Twitter-klient for iPhone kjøpte jeg twittytwister.com…

    (Her var det kanskje ikke så lurt å bruke fullt navn.)

    Svar på denne kommentaren

  3. Jostein Dahl Gjelsvik

    Her kjenner jeg meg veldig igjen! Jeg har hatt noen impulskjøp gjennom årene, men siste utskeielse var kjøp av domenet molefunken.no. Rett og slett fordi ordet er fascinerende flott! Og hvilke konnotasjoner trigger vel ikke dette ordet i det store utland? Jeg bare spør!

    Svar på denne kommentaren

  4. Kjøpte antiamerican.us litt utpå kveldinga en gang. Det var bare fordi jeg synes det var festlig at det var ledig og ikke så mye for å være politisk.

    Tror jeg drøyer litt med å dra til USA til demokratene tar over makta.

    Svar på denne kommentaren

  5. James Bjerkholt

    lovecraftporn.com – en sen nattetime med en kamerat var vel tanken å lage en parodisk «pornosite» med utgangspunkt i H.P. Lovecrafts Mythos, mao. fiskeslo og nærbilder av calimaris («its long, its rubbery…») istedet for mennesker. Alternativt bare bruke Cthulhu plush-toys for å slippe alt fiskegriseriet. Nerdete og pinlig.

    Svar på denne kommentaren

  6. Geir Arne Brevik

    Dette er min største svakhet. La meg se…: testpanelet.com, rendringsselskapet.com (tygg på den!), motetrollforum.com, isitleapyear.com, brunegrammofon.com dritt.tv og en hel del andre.

    Svar på denne kommentaren

  7. Jeg og noen matlangingsvenner kjøpte pastinakk.no over noen pils for noen år siden. Jeg har det fortsatt og har til og med lagt ut litt info om denne snodige rotfrukten på siden. Siden kjører på en maskin som heter frostnatt.pastinakk.no (se fakta på pastinakk.no for å forstå poenget).

    Svar på denne kommentaren

  8. Etternavnet mitt (.com) hadde vært opptatt i årevis, og da det holdt på å utløpe i høst så brukte jeg Snapnames pluss to andre tjenester for å sikre meg det.

    Snapnames fikk det, men flere på Snapnames var interessert, så det gikk til auksjon. To irriterende og nervepirrende timer etter auksjonsstart satt jeg endelig med det… for $450 :\

    Svar på denne kommentaren

  9. Øyvind,
    Gid det var så vel. Tror det ble med ideen om happywife.com, selv om naboen jeg drodlet sammen med snakket om å kjøpe domenet. En whois-lookup avslører ihvertfall at jeg ikke har noe så selge 🙁

    Svar på denne kommentaren

  10. Håvard Pedersen

    Fuzzy76.net :p

    I mange sammenhenger er det litt småharry å forbli i et anonymt nick på nett, og noen rynker fort på nesen av det. Men det er min identitet, og det er antakelig for sent å gi slipp på den. 🙂

    Svar på denne kommentaren

  11. For en gangs skyld er jeg glad for at jeg ikke har et bankkort som jeg kan betale på nettet med.

    Eneste domenet jeg har kjøpt er judofyr.net. $10 for 6 år er den beste dealen jeg har sett (på DreamHost).

    Svar på denne kommentaren

  12. Eirik Solheim (NRK)

    Og for de som lurer på koblingen mellom Sturla Dyregrov og ordet tabbegubbe:

    Ditt bergenske favorittuttrykk?
    – «Helsiken» er et fint banneord, kjekt å bruke i stedet for hardere uttrykk. Hvis det skjer noe stort i verden, sender kollegaene mine og jeg helsikenvarsel på SMS. «Tabbegubbe» liker jeg også. Det er fint å briljere litt med slang på fritiden, siden jeg må snakke så normert på jobb.

    Fra:
    bt.no/lokalt/bergen/article212724.ece

    Svar på denne kommentaren

  13. Morten Skogly (NRK)

    Utrolig mange kule domener her, kniser på meg lumbago. Har ikke så mange domener på samvittigheten egentlig, men når jeg tenker etter så er jo http://pappmaskin.no en ganske dårlig idé, for jeg aner jo ikke engang selv hva det betyr. Jeg så for meg en maskin laget av papp, tenkte at det var litt funny, og så ble det bare sånn. Spektakulært dårlig navn også siden jeg blogger på engelsk. Oh well.

    Svar på denne kommentaren

  14. Hadde en gang i tiden en villmarksportal på Villmarksliv.info, men det likte vist ikke Hjemmet Mortensen noe særlig. Kjempet lenge, men i det tredje brevet skar advokaten dems igjennom og truet med rettssak og erstatningssøksmål. Ikke mye gøy 😉 Og så gadd dem ikke engang å betale for domenet når det gikk ut (ser at det er noen andre som eier det nå).

    Svar på denne kommentaren

  15. dagbladet.vg er et domene jeg kjøpte etter en fuktig aften. hadde en plan om en journalistkritisk blogg, men ikke helt fått stablet den på beina enda. Enn så lenge peker den til en noe arti versjon av kongehuset… (ja, jeg har litt fylla-angst enda, men men..)

    Liksom.no kjøpte jeg mest for epost adressen, [email protected] – som er en adresse ingen glemmer, men som mange ikke tar seriøst heller.. Men liker det domenet, jeg!

    Svar på denne kommentaren

  16. Eirik Solheim (NRK)

    Hahahaha. Haha. Ha.

    dagbladet.vg = nydelig. Ingen skal ha fylleangst for å eie det. Veldig bra!

    @helgebirk
    Vi jobber med å forbedre kommentarfunksjonen. Skal se hva vi får til.

    Svar på denne kommentaren

  17. Var i et eksistensialistisk øyeblikk på nippet til å punge ut for gud.no, men selvfølgelig var det opptatt. Gjorde en whois for å sjekke eieren og regnet naturligvis med noe i retning av en eller annen kristen organisasjon. Men neida: Loddevik Markiser, gitt..

    Svar på denne kommentaren

  18. Mulighet for nye domener og nytt hysteri

    […] Oppdatering: Og dette gir jo muligheten for uante mengder domenebakrus. domener icann internettDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

    Svar på denne kommentaren

  19. John Kristian Aasen

    kortnebb.com i fylla og johnkristian.com i edru tilstand.

    men steinsakspapir.com var jo en GENIAL ide. Hadde du fått noen til å lage et fancy flash-spill i f.eks. anime eller origami-stil så hadde det hatt suksesspotensiale.

    Svar på denne kommentaren

  20. Jens Anders Bakke

    Jeg kjøpte en gang horeh.us, som jeg (desverre) mista ved en senere anledning..

    Annet spontankjøp er crapr.info (fin web2.0 sound over det der), som jeg fortsatt har, og ikke aner hva jeg skal gjøre med.

    Svar på denne kommentaren

  21. Bedre sent enn aldri. Jeg sitter i dag med både isnotfree.com/net/org og arenotfree.com/net/org. Arenotfree er blant annet fin til bruk av en del underdomener, mens isnotfree vurderer jeg å benytte til å selge noen e-post adresser eller underdomener til personer som sitter i fengsel. BinLaden.isnotfree.com, noen?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.