nrk.no

Skriv en mini-krim for Radioteatret

Kategorier: Musikk og lyd,NRK & Radio


NRK Radioteatret har i disse dager en konkurranse hvor ditt krim-manus kan bli hørespill til gratis nedlasting. Du skriver et manus for 3-5 skuespillere, maks. 10 minutter i spilletid. Radioteatret jobber videre med de tekstene som velges ut, spiller de inn med kremen av norske skuespillere, og publiserer resultatene til høsten. Best av alt: Alle de ferdige mini-hørespillene vil kunne lastes ned gratis fra nettsidene.

Radioteatret

Frist for innsending er 1. juni 2008, og resultatet kommer på radio og til nedlasting utpå høsten. Les mere om grøssere på nett på Radioteatrets nettsider.

Rettigheter

Oppdatertering etter Børges spørsmål under: Alle involverte vil bli kjøpt ut med en enganssum. Dette er et prøveprosjektet som vil gå i ett år fra det blir lagt ut på nettet. Målet er å teste hvordan det vil fungere, da distribusjon mer og mer foregår på denne måten noe vi som lager radioteater må forholde oss til. Om det skulle vise seg at vi får en betydelig nedlasting av disse små hørespillene, vil vi vurdere å jobbe videre med en slik distribuering. Da vil vi lage avtaler med de ulike kunstner organisasjonene som er tilfredsstillende for begge parter.

7 kommentarer

 1. Mini-krim.. Hmm, hvorfor høres det så kjent ut..? Har dere stjålet ideen fra meg, eller..? 😉

  Men det høres ut som et veldig bra prosjekt dette her, så absolutt! Å spre «user generated content»/»crowd sourcing» (aka. virtuell dugnadsånd) til nye medier som den unike posisjonen NRK står i tillater er spennende!

  Men jeg lurer på hva som skjer med rettighetene. Vil innsender beholde sine rettigheter, eller må alt overgis til NRK? Dette står det ikke noe om på sida. Er Creative Commons en mulighet? Jeg synes absolutt CC bør vurderes når denne typen «crowd sourcing» finner sted (spesielt når det er NRK som gjør det, noe jeg regner med at dere i NRKbeta har forståelse for).

  Svar på denne kommentaren

 2. Ah, jeg tenkte ikke på å sjekke publiseringsdatoen på sida dere linker til.. Ja, ja, er jo lov å drømme.. 😛

  Det er forresten et eller annet galt med den sida nå.

  Og når jeg først nevner bugs, så fungerer ikke linkene på tallene i parantes i den margen lengst til høyre ->

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Ja, tror det kommer av en oppgradering av publiseringssystemet vårt i natt. Den skal være tilbake i morgen tidlig.

  Tallene i parentes er bare ment som info – ikke til å klikke på. Så de burde strengt tatt ikke hatt link-stil.

  Svar på denne kommentaren

 4. Rettigheter på mini-krimmene

  […] I forbindelse med artikkelen “Skriv en mini-krim for Radioteatret” spurte Børge hvordan vi har tenkt å gjøre det med rettighetene: Men jeg lurer på hva som skjer med rettighetene. Vil innsender beholde sine rettigheter, eller må alt overgis til NRK? Dette står det ikke noe om på sida. Er Creative Commons en mulighet? […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.