nrk.no

Sveip

Kategorier: NRK & Video


Sveip

Halvor Folgerø og Siv Helberg i NRKs studio i Bergen. Foto: Kjell Jøran Hansen/NRK

Sveip er NRKs første selvkjørte TV-program. Et direktesendt aktualitetsmagasin som speiler nyhetsdagen gjennom internett. Sveip sendes på NRK2 mandag til torsdag kl. 17.10 til 17.40.

Sveip vil gjerne ha tilbakemeldinger fra deg – og det kan du gjøre her!

Alle Sveip-programmene finner du i NRKs nett-tv.

Hva synes du?

Om du har noen synspunkter på Sveip, så kan du også bruke kommentarfeltet under. Vi har planer om å legge ut hele programmet som både podkasting og som nedlasting via bittorrent – hvis vi får det til med rettighetene. I såfall får du vite det her først.

21 kommentarer

 1. Sveip er absolutt et nytt og spennende prosjekt, og jeg skal selv være med i programmet. Men jeg har noen synspunkter om programmet: Jeg vil gjerne ha mer følelse av at alt innhold er hentet fra nettet, noe som for eksempel disse reporterene ikke kan fremheve. Jeg ønsker også mindre snakk om nyhetene akkuratt nå, og heller med intervjuer og fremvisniger av morsomme og insteressange nettsteder.
  Og en ting til, er det mulig å få fjernet den musepila når dere trykker på skjermen? 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. Har ennå ikke fått sett Sveip (får prøve nett-TV, bor i Canada), men hva innebærer «NRKs første selvkjørte TV-program»? Jeg prøver å tenke ut et par mulige forklaringer, men konseptet sier meg ikke umiddelbart noe. (Har jeg vært så lenge borte fra Norge at jeg er helt ute av loopen? ;))

  Svar på denne kommentaren

 3. Jeg kom tilfeldigvis over programmet på tv’n, og må desverre innrømme at tankene gikk tilbake til NRK2s barndom og «Spider», ikke fordi innpakningen var pinlig (for det var den ikke, det var egentlig ganske kult), men fordi man i litt for stor grad snakker om/med folk på internett på en måte som hadde vært uinteressant om man tok «internett» ut av ligningen. «Hva har du gjort på internett i dag, da?» er ikke nødvendigvis et interessant spørsmål.

  Men jeg er ikke utelukkende negativ, programmet har potensiale.

  Forøvrig: Kan dere ikke legge ut alt Howard har gjort på radio og tv som BitTorrent? F.eks. Howards Bærbare Fredagsparty?

  Svar på denne kommentaren

 4. Jeg prøvde å se på Sveip i dag, men etter at NRK var ferdig med hastighetsmålingen sin så var det slutt på den moroa…

  Lokalt her (midt inne i Brasil) så har vi 1 Mb, men mot Norge varierer hastigheten dramatisk. Så mange dager kan vi bare glemme alt som har med streaming fra Norge å gjøre.

  Jeg ønsker en bittorrent versjon velkommen og ser frem til å kunne se flere programmer fra NRK på denne måten.

  Hva med lokalnyheter fra distriktene? De har jo en loop som går og denne burde jo være ideell for bittorrent? Det er jo vanligvis ikke nyheter fra noen av de store nyhetsbyråene i de lokale nyhetene, så rettigheter burde være ok…

  Svar på denne kommentaren

 5. Et selvkjørt program betyr at det ikke er folk som opererer bildemiksere, kamera, lys osv. annet enn de du ser på skjermen.

  Akkurat som de fleste radiosendinger nå kjøres av programlederen selv – som sitter ved mikseren og starter musikk, ringer opp gjester, tar i mot telefoner osv.

  I en «tradisjonell» tv-produksjon er det et kontrollrom fullt av folk som styrer teknikken. I et selvkjørt er det altså ikke det.

  Vi skal komme tilbake med en større artikkel om hvordan Sveip produseres!

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg hadde også, som nevnt over her, den samme følelsen som når jeg ser «Spider», eller Petter Nome som omtaler Internett på programmet Rondo. Det hjelper ikke at teknikken ikke fungerer og at vi kan se pila på skjermen.

  Hvis denne klamme stemningen fjernes, kan dette bli riktig så bra – særlig hvis nye, bra sider omtales.

  Svar på denne kommentaren

 7. Petter har rett. Gårsdagens sending bar tydelig preg av at touchfunksjonaliteten til storskjermen i studio, også kalt ”Store touch” ikke fungerte. Synderen i går var «Lilletouch» – nok en touchskjerm som deler styring med ”Storetouch” – «Lilletouch» er forøvrig satt ut av drift til kveldens sending. Vi krysser fingrene 🙂

  Svar på denne kommentaren

 8. Jeg er enig med Petter Holstad, vel er man glad i nyheter i Norge men det blir litt mye «fyllstoff» å gjenta nyhetene.
  Det samme gjelder søkerord etc. Dette kan gjøres aktuelt dersom man tar tak i ordene og følger opp med ett innslag om et ord etc. men alene funker det dårlig.
  I tillegg bør nettadressen til de ulike innslagene presenteres tydelig slik at man selv kan gå inn og se etterpå. Ikke minst greit for oss som ser programmet på nett – med litt hakking og problemer innimellom…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.