nrk.no

Test av video i artikkel

Kategorier: NRK & Video


Vi har puttet video inni en artikkel for å se hvordan det fungerer med systemene våre og for ulike brukerplattformer.

Spilleren fordrer siste oppgradering av flash og det kommer dessverre ikke opp en feilmelding om man ikke har versjon 9 med siste oppgradering – lastehjulet står bare og snurrer for alltid. Oh well. Rom ble ikke bygget på en dag.

Test gjerne og si hva dere synes – her, eller i kommentarfeltet under artikkelen.

38 kommentarer

 1. Fungerer bra i OS X! Jeg idéen om å diskret legge inn video i artikler er bra, men det børe være … eh … ikke så intrusive, for å bruke et godt norsk ord.

  I dette tilfellet bør kontrollene kanskje være litt mer diskret.

  Svar på denne kommentaren

 2. Funket helt greit i OS X med Firefox, Safari og Opera. Men i Safari blir den ikke 100% bred, CSS-problem kanskje? Har nyeste versjoner av QT, Perian og Flip4Mac..

  Og som Vetle sier, den kunne vært litt mer diskret. Dere har jo selv sagt at Dagbladet sin videoavspiller er fin, mener bare å huske den var enklere og renere før..? Som bruker foretrekker jeg det så enkelt og rent som mulig – gjerne litt sexy 😉

  Svar på denne kommentaren

 3. Anders Hofseth

  For denne testen har vi brukt en flashspiller rett fra hylla – den kommer med integrerte kontroller o.l. – vi tar nok sikte på å designe (et penere) brukerinterface selv, men foreløpig må vi bare sjekke at ting virker.

  Svar på denne kommentaren

 4. Tor Håkon Haugen

  Klar over at dette er en test, men likevel; Ser ikke vitsen med både toppbilde og video. Hva med å gjøre som dagbladet og la toppbildet være videoen?

  Spørsmål: Er NRK også Amazon S3 kunde? 😉

  Svar på denne kommentaren

 5. Petter Holstad

  Jeg synets dette så ut som en kjempeidé. Men jeg savner litt flere kontroller. En liten scrollebar så jeg kan tilbake og frem i videoen. Jeg har forsåvidt også en dårlig nettlinje, så det gikk litt tregt her. Å tilpasse til kvalitet er en idé det også. Stå på!

  Svar på denne kommentaren

 6. Anders Hofseth (NRK)

  @Petter
  Det er scrollbar; det er bare å scrubbe frem og tilbake i tidslinjen under bildet. Den er muligens såpass diskret at man ikke ser den ved førsteøyekast, men den virker upåklagelig hos meg, ihvertfall.

  Svar på denne kommentaren

 7. Kjedelig å komme med dårlige nyheter når alle er så glade, men her kræsjet hele pc-en. Det har den ikke gjort før. Her er feilmeldinga:

  BCCode : 100000ea BCP1 : 88818510 BCP2 : 89CAA110 BCP3 : BACEBCBC
  BCP4 : 00000001 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

  Sto også at feilen var forårsaket av nv4_disp.

  Ellers lover jo dette veldig godt:D

  Svar på denne kommentaren

 8. Videoen funket fint med Camino 1.6 beta3 på en Macbook med siste flash og siste Mac OS

  Funket tilfredstillende på Safari og Firefox 3 beta3 på samme maskin. Det vil si at videoen ikke skalerer i forhold til artikkelbredde.
  bruseth.com/nrk_flashtest_safari.png

  På PowerBok G4 12″ (med OS X 10.5.2 og siste flash) er videoen helt ubrukelig. Først er bildet svart med kun lyd. Etter å ha startet videoen et par ganger hakker videoen seg fremover, kanskje 3-5 frames i sekundet… Ellers skalerer videoen fint i alle nettlesere på Powerbooken…

  I følge IT-avisens speedometer er hastigheten følgende:
  Nedlastingshastighet:
  15 955 kbit/s
  (10 000 000 bytes på 5,014 sek)

  Opplastingshastighet:
  38 278 kbit/s
  (2 000 000 bytes på 0,418 sek)

  Virker mao som om den valgte videokodeken er i overkant heftig for litt eldre maskiner.

  Svar på denne kommentaren

 9. Daniel Aleksandersen

  Jeg hadde satt pris på noe litt bedre enn «Get Flash to see this player.» Aller helst en videospiller‐lignende illustrasjon som forklarte meg at det ikke fungerer uten Flash. Også på norsk, takk. ☺

  Svar på denne kommentaren

 10. Petter Holstad

  @ Anders Hofseth: Jeg kan dessverre ikke se noen srollebar i, eller under bildet. Kan være noe med at jeg sitter på Firefox 3 og kanskje ikke alt installert, men ellers fungerer videoen bare helt fantastisk 🙂

  Svar på denne kommentaren

 11. Funka veldig bra i Firefox 2.0.0.12 med nyeste Flash og mobilt bredbånd (med veldig varierende hastighet). Får som regel ikke brukt NRK’s Nett-TV på grunn av båndbredde-begrensingen som er satt der, så jeg setter ekstra stor pris på denne løsningen,.

  Svar på denne kommentaren

 12. Og neste skritt for NRK er naturligvis å sørge for en distribuert løsning, og dermed sørge for at vi brukerne kan distribuere gratis innhold fra NRK på egne siter og egne artikler.

  Jeg mener: poenget er at de sees, ikke nødvendigvis HVOR de ses?

  Svar på denne kommentaren

 13. Forsøkte å legge inn kommentar istad,men har åpenbart forsvunne(?). Fungerer ikkje overhode her med nyaste Flash, Windows XP. Kommer venteikonet, men lite anna skjer. Kanskje jobbpc’en ikkje gir meg lov.

  Svar på denne kommentaren

 14. Asbjørn Ulsberg

  Hvis vi fokuserer bare akkurat på selve videoen synes jeg dette fungerte utmerket. Sitter for øyeblikket på Windows Vista (urk!) og Opera 9.26. Skal vi gå litt mer i detaljer har jeg følgende å påpeke:

  1. Enig med Mikal K i at TED-avspilleren er nydelig. Bruk gjerne den som utgangspunkt når dere lager deres egen.

  2. Dropp både video og bilde. Det holder med en kombinasjon der bilde vises før videoen starter; dette hadde også i gjeldende artikkel gjort videoen mye større, noe som definitivt er lekkert, innbydende og mer givende.

  3. Bruk SWFObject på en skikkelig måte. Kikker vi på punkt 2 er det opplagt at når bilde og video opptar samme område i artikkelen, så bør bildet være «fallback» til videoen. Altså ligger bildet statisk som et IMG-element i HTML-koden, og videoen plugges oppå dette med SWFObject dersom Flash er støttet. Støttes ikke Flash kan dere i nødstilfelle legge en lenke (med beskrivende tekst) under bildet som går til nedlastingssida for Flash. Men tilby alltid innhold i statisk HTML! Alltid! 🙂

  4. Legg en lenke rundt det statiske bildet med peker til MP4-fila som Flash spiller av, slik at de som ikke har støtte for Flash kan laste ned videofila og spille den av den på annet vis.

  5. Bruk Express Install i kombinasjon med SWFObject. Da oppgraderer flash-pluginen seg selv og dere slipper å tenke på hvilken versjon folk sitter med på PC-og Mac-ene sine.

  Svar på denne kommentaren

 15. Mikael Finstad

  I stedenfor teksten «Get Flash to see this player.» bør det la seg gjøre å vise noe slik:
  Du har ikke nyeste flash. Få tak i det på [link til flash download]. Videoen kan også lastes ned her.

  Den URLen er jo allerede i javascriptet for flashspilleren.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.