nrk.no

Oppdater status overalt på en gang

Kategori: Det sosiale nettet


Om du driver med såkalt «microblogging», så kan det være kjekt med et verktøy som oppdaterer statusen din på flere steder på en gang. hellotxt er en slik tjeneste. Du må tiltro hellotxt login og passord til alle tjenestene du bruker, og så kan du oppdatere alt på en gang: Twitter, Jaiku, Pownce, Facebook, Plaxo og Tumblr. I tillegg kan du oppdatere en rekke mindre brukte tjenester.

hellotxt

hellotxt har en også en mobil versjon. Du kan med andre ord oppdatere en rekke tjenester på en gang fra bussholdeplassen eller stranda: «23 grader og sol – ah – lurer på hvordan det er i Oslo nå…»

Vi har skrevet om flere av disse tjenestene før:
Twitter, Jaiku og Pownce: Microblogging
Facebook: En rekke artikler – her er alt vi har skrevet om Facebook.
Tumblr: Lifestreams – alt du gjør på nett i en strøm

7 kommentarer

  1. Geir Arne Brevik

    Jeg er litt skeptisk til sånn sammenslåing, fordi den ikke tar hensyn til kontekstene de blir vist i. Eksempel: Facebook og Twitter spør om to forskjellige ting. Facebook spør om «Hva er din status?», mens Twitter spør «Hva gjør du nå?».

    Selv om svarene av og til kan være de samme, og svært ofte vil handle om de samme tingene, vil de hver for seg som oftest bli formulert på ulike måter.

    I denne evige kreative øvelsen om å komme opp med de beste onelinerne, har de to tjenestene helt ulike rammer:

    * Twitter har maks 140 tegn
    * Facebook starter statusfeltet med avsenderens navn
    * Twitter er ikke plaget med vennekretser det ekskjærester og medelever fra barneskolen
    * Facebook er ikke begrenset til web-geeks
    * Twitter har tjenester som svar til @brukernavn og gårdagens slitsomme

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    Enig i innvendingene dine! Derfor er det fint at systemet har avkryssing for hver enkelt post. Så kan du velge hvilke av dem du bruker. Noen ganger kan det være at du vil sende det samme til alle, andre ganger ikke.

    Svar på denne kommentaren

  3. Geir Arne Brevik

    FAIL! kommentarfeltet deres kappet Twitter-smiley-hjertet mitt og derved konklusjonen min om at dersom man prøver å skrive kontekstuavhengig vil man hverken kunne utnytte de funksjonsmessige, sosiale eller kreative rammene de ulike tjenestene tilbyr…

    Svar på denne kommentaren

  4. Ronny-André Bendiksen

    Jeg har brukt hellotxt litt sammen med Twitter og Facebook samtidig, og det funker jo så där. Må jo tenkte på at på Twitter står det «rebellion: » før meldingen, og på Facebook «Ronny-André «, men det funger veldig bra til mitt formål.
    Ikke bruker jeg Twitter så mye for å gi svar til andre, men mer for å kunne gi en statusoppdatering på nettsidene mine.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.