nrk.no

Hvis jeg graver et hull i hagen…

Kategorier: Nettjenester & NRK


…og graver det dypt nok, hvor havner jeg da? Jeg lurte på dette da jeg var barn, og ved et par anledninger gravde vi ganske dypt uten å bli noe særlig klokere.

Det var før Google Maps, og alle de fine tingene du kan lage med interaktive kart. Takket være ZeFranks «If the earth were a sandwich», så vet jeg nå at et hull fra Andenes ville endt opp i havet sør for New Zealand. Og i hvertfall ikke i Kina!

Les også: En liten kar som kommer til å gjøre det stort!

If the earth were a sandwich

Mange andre spennende måter å bruke Google Maps finner du i oversikten «100 Things to do with Google Maps Mashups». Google Maps finnes også som norsk karttjeneste, og vi i NRKbeta tok en titt på den i fjor.

Vi bruker også Google Maps på NRK.nos tjeneste Torget, hvor du og naboen og hvem som helst kan legge inn artikler om hva som skjer i lokalmiljøet ditt, og lenke de opp til riktig sted på kartet.

nrk.no/torget Google Map

7 kommentarer

 1. Om du grev eit hol, og grev djupt nok, så vil du vel helst bli oppslukt av deileg, glødande, heit magma lenge før du hadde blitt knust av trykket frå botnen av Stillehavet, vil du ikkje?

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Nei, det går da fint. Jeg har lest i Donald hvordan man gjør det, for onkel Skrue og Donald har alt gjort turen før oss. Du trenger bare et supersterkt glassrør som du dytter ned i hullet så blir det en lang og visuellt meget spennende heistur. Du kan få bli med om du vil!

  Svar på denne kommentaren

 3. turn_self_off

  om en tenker på petter smarts «gravesaus» (mer som flytende svart hull men men) så var det ikke så mye glass som som høkomprimerte atomer eller noe. med andre ord, ikke en gang diamanter kommer i nærheten (selv om det var det eneste som tydligvis kunne motstå stoffet).

  jepp, donald nerd så det holder. vokste opp med det i huset…

  forøvrig finner jeg det morsomt at det området i verden som ligner mest på det norske vestland når en snakker om fjell og daler, ligger på omtrent motsatt side av planeten. får en undres på ting som symetri og balanse 😉

  Svar på denne kommentaren

 4. Eirik Solheim (NRK)

  Det var jo Slartibartfast som i følge The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy designet Norge. Husker ikke helt om han hadde en finger med i spillet angående design og plassering av New Zealand?

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  «If you took the whole of Norway, scrunched it up a bit, shook out all the moose and the reindeer, hurled it then thousand miles round the world and filled it with birds then you’d be wasting your time, because it looks very much as if someone has already done it.»

  …skrev Douglas Adams om New Zealand i sin bok «Last chance to see» (side 99).

  Svar på denne kommentaren

 6. Moving From Me To We.com » Blog Archive » Support Your Cause or Hobby With Maps Mashups and Widgets

  […] Jump on this wildly popular and versatile find-it tool. For inspiration, see 100 interesting things via google maps mashups. Find, for example, locations for extreme sports, breweries or public toilets (a connection?). And talk about a timely! At Mike Pegg’s blog find the cheapest gas. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.