nrk.no

Nokia N95 prosjektet – Del 1

Kategori: Mobil


23012008008.jpg

Her på NRKbeta har vi en lei tendens til å slite ut våre Nokia N95 telefoner, og finne på noe gøy med dem i etterkant.

Så også denne gang. Resultatet etter masse bruk er at vi har to Nokia N95 telefoner som rett og slett er slitt ut, men hvor primærfunksjonene fortsatt er intakt.

Vi snakker altså om 2 små datamaskiner som er istand til å ta bilder/video, posisjonere seg via GPS, har aksellerometer og kan kommunisere med omverdenen via GPRS/3G.

Spørsmålet til dere denne gangen er rett og slett: Hva skal vi gjøre med disse to mobilene???

Skal vi binde dem i panna på en ku i en måned, sende dem opp med en værballong eller rett og slett sette den i et NRK studio og programmere de til å sende oss bilder hver time?

Kom med innspill!!!

Som en liten kuriositet legger jeg ved feilmeldingen vi kom ut for under installasjon av vår nye Nokia N95 8GB
n95-1.jpg

17 kommentarer

 1. Hva med å stikke den under setet til en buss slik at den ikke synes og registrere hvor bussen er til en hver tid? Da kan vi få en nøytral stikkprøve som kan brukes til å se om bussen virkelig er så forsinket som vi har inntrykk av

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  @Ingvill:
  Det har seg slik at vi tester og eksperimenterer med alle typer telefoner. Dette er en viktig del av jobben vi gjør for å kunne vurdere hva ny funksjonalitet kan brukes til og hvordan vi kan lage best mulige tjenester for NRKs seere.

  Da jobber vi med telefonene på en helt annen måte enn den jevne bruker. Vi knuser ikke telefoner for moroskyld, men tester dem langt utover vanlig bruk. Blant annet også for å se om våre journalister kan bruke telefonene til reportasjearbeid.

  Tradisjonell kjøpslov gjelder vanlige konsumenter. For profesjonell bruk er det helt andre regler. Både forhandler, Nokia, forbrukerombudet, kongen og Mette-Marit vil le av oss i timesvis om vi kommer innom og prøver å returnere disse telefonene.

  Eksperimentet vi gjennomfører her er et forsøk på å få enda litt mer ut av telefonene før de returneres til gjenbruksstasjon for resirkulering og miljøriktig destruering.

  Svar på denne kommentaren

 3. Jeg likte ballongidéen! Snakk med MET, bli med på et slipp av værballong og film turen. Ballongen stiger fort til værs, inntil den sprekker i det lave trykket og faller ned igjen. Testen blir dermed om mobilen tåler kulden og det lave lufttrykket – og om den gjør det kan det bli en «fin» hoppe-i-fallskjerm-uten-fallskjerm-video.

  Altså; test av temperatur-, trykk- og støtbestandighet 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Siden Nokia nå har kjøpt opp Trolltech. Så syns jeg at dere skal installere qtopia på den ene telefonen. For så å se hvordan den vil fungere opp mot den andre telefonen med gammelt operativsystem.

  Svar på denne kommentaren

 5. Vincent Reilly

  Monter den ene på veggen i TV-resepsjonen, den andre i Radioresepsjonen, og gi nummerene ut på denne siden, så kan folk ringe inn via videotelefonen og forklare til alle som vil høre hva internet er for noe.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.