nrk.no

MSN-virus

Kategorier: Software & Windows


Et hissig MSN Messenger-virus er i omløp. Viruset spres gjennom å videresende seg som link eller bilde i en lynmelding fra en allerede eksisterende kontakt man måtte ha på MSN. Ved å klikke på link eller bilde lastes det ned en .exe- fil og maskinen meldes inn i et bot-nett. Dette er Wikipedias definisjon:

While the term «botnet» can be used to refer to any group of bots, such as IRC bots, the word is generally used to refer to a collection of compromised computers (called zombie computers) running programs, usually referred to as worms, Trojan horses, or backdoors, under a common command and control infrastructure.

I klartekst betyr det at andre har mulighet for å fjernkontrollere din maskin. Eneste mulighet du har for å sikre at maskinen blir kvitt bot- tilhørigheten er en full reinstallasjon. «Viruset» kan også spre seg gjennom andre lynmeldingstjenester som Yahoo m.fl. og ikke bare MSN.

Her i NRK har flere brukere fått viruset, så du er herved advart…

7 kommentarer

 1. turn_self_off

  snakker vi om saken som åpner med noe sånt som:
  «er dette deg?» og en medfølgende link?

  for så å sende en til en side som har det resultat at det laster ned en fil med navn foo.jpg-bar.com?

  Svar på denne kommentaren

 2. Asbjørn Ulsberg

  Jeg har i hvert fall fått slike meldinger fra venner gjennom MSN, så jeg antar at det er denne det er snakk om, «turn_self_off».

  Man bør ikke ha tilgang IM-applikasjoner eller e-post om man går på denne typen meldinger. Greit nok at det ble skrevet på norsk, men applikasjonen det ble lenket til måtte tross alt bli lastet ned og deretter eksekvert for at folk skal bli infisert. Det er som å slippe tyven inn når han ringer på og deretter gi fra seg kombinasjonen til safen og vise hvor den står plassert.

  I Windows XP vil en slik operasjon føre til minst én advarsel og i Windows Vista (med UAC påskrudd) vil det føre til to-tre. Folk som blir infisert av ting som dette fortjener det, etter min mening.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.