nrk.no

Digital Life Design – Del 2 – Martha Stewart

Kategorier: Konferanser og messer & Uten kategori


Første del finner dere her: Digital Life Design – Del 1

Catherina Fake

Hvert år deles Aenne Burda-prisen ut her på DLD. Det er en pris som går til kvinner som har vist kreativt lederskap. I fjor var det Catherina Fake fra Flickr som fikk den, så hun er her i år for å dele den ut til årets vinner, Martha Stewart.

Les også: Catherina Fake: – et sosialt nettsted er som en stor fest.

Martha Stewart

Stewart får så lov til å prate litt om sitt forhold til teknologi og blir også intervjuet av Tyler Brûlé. Skaperen av blant annet bladet Wallpaper.

Det viser seg at den godeste Martha Stewart er litt av en nerd. Hun drar frem en koffert av typen som er akkurat stor nok til å gå som håndbaggasje. Får Mr. Brûlé til å hjelpe seg og viser stolt frem alle duppedittene hun må ha med seg når hun reiser. Interiør-style-mat-fashion-damen Stuart påstår at det tar like lang tid å pakke gadget-kofferten som det tar å pakke klær og sminke.

Martha Stewart fotograferer

Det første hun drar frem er sin Canon D1 EOS 1D. «Jeg tar mye bilder og blogger hver dag. Nå må jeg ta bilde av dere fotografer som tar bilder av meg.» Så fyrer hun løs med nærmere 10 bilder pr. sekund fra scenen. Hun har også en Canon G9, kortleser og ladere til apparatene. Spesielt klager hun over størrelsen på laderen til 1D. Til stor begeistring fra de profesjonelle fotografene på første rad.

Alle enhetene er fint pakket i egne plastposer og alt er merket med navn og adresse. «Jeg må jo lade tingene alle mulige rare steder på hotellrommene jeg bor. På badet. Under sengen. Glemmer jeg noe vil jeg gjerne ha det igjen.» Godt poeng.

Hun trekker frem telefoner og MP3-spillere, men skryter spesielt av Amazons Kindle. Deres elektroniske bok. «Det er fantastisk å ha med seg alle bøkene i en så liten enhet. Nå slipper jeg å ha med meg den egne bok-kofferten.»

Martha Stewart og Kindle

Martha Stewart holder så en presentasjon der hun går mer i dybden på hvordan de jobber i hennes konsern. Mye er digitalt, men mange bilder tas fremdeles på vanlig film. Rett og slett fordi det fremdeles blir bedre for enkelte prosjekter. Hun kombinerer det digitale med det analoge. Programmerer symaskinene til å lage broderier og benytter printere og papirkuttere når hun lager kort, album, innbydelser og alt det andre en prisvinnende bedriftsleder sysler med på fritiden. Hun er en stor tilhenger av å dokumentere. Det meste hun opplever. Da moren hennes døde fikk alle i begravelsen et album med bilder fra hele morens liv. Hun innrømmer at det er ganske spesielt, men alle satte veldig stor pris på det.

Tyler Brûlé

Til slutt slipper journalisten Brûlé til med noen spørmsål. Han har sittet tålmodig i bakgrunnen under showet til prisvinneren. De er begge enige om at overgangen til digital teknologi ofte i en periode går utover den tekniske kvaliteten. Selv innen profesjonell produksjon er vi villige til å gi slipp på teknisk kvalitet til fordel for funksjonalitet og enkelhet. Vi går derfor over til digital teknologi før den egentlig er god nok rent teknisk.

Martha Stewart mener også at nettet handler om innhold for deres del. De hadde en nettside som bare var en butikk. Den er nå lagt om til å bli et innholdsnettsted.

Hun mener også at mange håndtverkere i industrialiserte land har blitt kunstnere. Ting som før den industrielle revolusjon var håndtverk har blitt til såkalt kunsthåndtverk og så til ren kunst. Noe hun har ganske rett i.

Neste rapport fra DLD blir notater fra presentasjonen til forfatteren Paulo Coelho.

10 kommentarer

 1. Eirik Solheim (NRK)

  Takk for rettelse. Beklager. Har fikset det i artikkelen nå. Canon og Nikon har tydeligvis bestemt seg for å gjøre det vanskelig for oss. Nikon med D3, D300 etc. Og Canon med 5D, 400D etc.. Argh.

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Takker for nok en rettelse. Her får jeg altså navnet til Mr. Brûlé riktig med alle krusseduller, men navnet til hovedpersonen blir feil. Pinlig.

  Men, med så oppegående lesere blir det jo orden på ting til slutt.

  Svar på denne kommentaren

 3. Digital Life Design 2009 – Del 1

  […] Som deles ut hvert år til kvinner som har utmerket seg og vist kreativt lederskap. I fjor var det Martha Stewart som fikk den. I år var det fantastiske Esther […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.