nrk.no

CES 2008: Blu-Ray vs. HD-DVD

Kategori: Konferanser og messer


Kampen mellom videoformatene Blu-Ray og HD-DVD er noe av det som har fått mest oppmerksomhet på årets forbrukerelektronikmesse i Las Vegas.

Mandag kveld meldte Financial Times at filmselskapet Paramount vil forsøke å komme seg ut av sin avtale om distribusjon på HD DVD. Dette skjedde etter at Warner Bros. i helgen annonserte at de vil lansere alle sine kommende produkter på Blu-Ray disken.

I flere år har det vært knyttet spenning til hvilke av de to formatene som vil erstatte dagens DVD format. Hvis også Paramount trekker seg fra distribusjon på HD DVD vil det bare være Universal Pictures som ønsker å gå for formatet. Dette kan bety spikeren i kisten for HD DVD Group som avlyste sin pressekonfreanse i Las Vegas i helgen.

Dårlig stemning

Vi prøvde å få en prat med HD DVD promotion tema. Stemningen var ikke helt på topp og ingen hadde mulighet til å la seg intervjue. Men til tross for dårlig stemning og avlyst pressekonferanse gikk demostasjonenen av formatets muligheter for fulle hus gjennom dagen.

Men på Blu-Ray standen var selvtilliten skyhøy, her er blu-rays forklaring på hvorfor de vant formatkrigen:

Dette er Blu-Ray: http://no.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc
Dette er HD DVD: http://no.wikipedia.org/wiki/HD_DVD

4 kommentarer

 1. Frank Paul Silye

  Vil ikke starte HD-krig her, men Blue-ray hadde følgende DRM-løsninger:

  AACS – Advanced Access Content System – the DRM infection used for both Blu-ray and HD-DVD

  BD+ – an addition to AACS for Blu-ray discs, that provides additional restrictions to what you can do

  HD DVD har bare en DRM-løsning. Skal ikke dermed si at dette formatet er mer forbrukervennlig. Det er låst for de fleste uansett.

  Svar på denne kommentaren

 2. Sony er ikke akuratt kjent for å være forbruker venlig, det er derfor de har vunnet så mange firmaer.

  HD DVD er det formatet jeg støtter.
  Men håper selv at ingen av de vinner.
  Selv at det ser ut som at firmaene er klare for det.

  Svar på denne kommentaren

 3. En prat om HD-DVD og BluRay på Frokost-TV

  […] For noen uker siden var jeg på Frokost-TV for å forklare folk hva denne formatkrigen mellom HD-DVD og BluRay egentlig gikk ut på. Praten byr nok ikke på så mye ny informasjon for de fleste av NRKbeta sine lesere, men jeg valgte å poste videoen her likevel. Til glede for de som vil ha en veldig rask og enkel oppdatering angående hva HD-DVD, BluRay og denne formatkrigen er for noe. Og så er det på sin plass å nevne at da intervjuet ble gjort var ikke krigen helt over. HD-DVD lå i respirator. I ukene etterpå har HD-DVD så lagt seg helt ned for å dø. Forøvrig var NRKbeta også innom dette temaet under CES2008: Blu-Ray vs. HD-DVD. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.