nrk.no

CES 2008: Mobiltelefoner

Kategorier: Konferanser og messer & Mobil


Det lanseres en mengde nye mobiler hvert år på CES, så også i år. Mange av mobilene som lanseres her, får vi aldri se i Norge, da de er konstruert og designet for enten det amerikanske eller det asiatiske markedet.

Vi har derfor tatt en prat med tre av de største aktørene på mobiltelefon i Norge, Nokia, Sony Ericsson og Motorola, for å høre hva de har å by på av nyheter for oss her på CES 2008.

Sony Ericsson

Sony Ericsson slipper 3 nye mobiler på CES 2008.

Toppmodellen i Walkman serien, W760, har fått innebygd GPS, HDSPA støtte, 3,2 Mpix kamera og mulighet til å spille spill med en innebygd motion detektor. (Se video)


Billig modellen W350i har 1.3 megapixel kamera, FM Radio, Bluetooth, 14 MB internminne, 512 MB Memory Stick Micro og kommer i farvene Electric Black, Ice Blue, Hopnotic Black og Graphic White.

Tredjemann på lasset er den «billige» designmobilen Z555. Ifølge ryktene blir denne telefonen ganske sparsommelig utstyrt hva teknologi angår, men innehar nyvinningen Gesture Controll, som i praksis betyr at man ved et regelrett trylleslag kan få telefonen til å slutte å ringe, eller alarmen til å Snooze. (Se video)
se-telefoni.jpg

Motorola


De to nye Motorola mobilene har fått navnet ROKR 8 og Z10.

ROKR 8 er en musikkmobil hvor Motorola prøver seg på et nytt konsept hvor knappene på mobilen endrer seg etter hvilken modus mobilen befinner seg i. Er man i telefon modus, vises knapper man trenger til dette, mens når man går over i musikkspiller modus endrer disse knappene utseende og funksjon.
motorola-rokr-e8-motorokr-e8.jpg
Man får også respons i form av vibrasjon når man trykker på de virtuelle knappene.

Telefonen er utstyrt med 3.5mm jack plugg, 2GB flash minne, microSD slot, FM radio og microUSB plug.

Andre telefon ut fra Moto er videomobilen Z10. Denne har mulighet for å redigere video i selve telefonen. Kanskje ikke så vannvittig revolusjonerende som Motorola vil ha det til, da dette er funksjonalitet som har eksistert i bla Series 60 telefonene til Nokia i lang tid.

Grensesnittet er imidlertid svært responsivt og raskt, og vi liker muligheten for direkte opplasting til YouTube.
motorola-rizr-z10-motorizr-z10-side-front-open.jpg

Nokia


Nokia skuffer stort på årets CES messe. Selskapet har rett og slett ikke klart å komme opp med en eneste nyhet for det europeiske markedet. De lanserer riktignok N95 8GB og en rosa Valentines Days versjon av den orginale N95 for det amerikanske markedet, men vi kjenner at det ikke akkurat bryr oss så hardt.

Det beste finnene klarte å komme opp med denne gangen for oss var miljøsaken, og det ble rett og slett litt morsomt å få et langre foredrag om embalasje, miljø og hvor viktig dette er for Nokia.

Og HEY… vi her på NRKbeta er jo i overkant opptatt av embalasje vi, så hvorfor ikke….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.