nrk.no

Digital-tv fra NextGenTel

Kategorier: NRK & TV


Det finnes mange måter å ta inn digital-tv på. Du har tre alternativer: Kabel, satelitt eller digitalt bakkenett. Mere om disse finner du i artikkelen vår om NRK3. Nå tilbyr NextGenTel en fjerde variant, nemlig digital-tv via bredbånd. Ved hjelp av en boks som NextGenTel-kunder kan få gratis tilsendt, kan du se digital-tv via bredbånd/ADSL.

«Mange tror at valget står mellom satellitt, kabel og bakkenett når det kommer til digital-TV. Den korteste og enkleste veien til digital-TV for våre kunder er derimot via bredbåndet som allerede er i daglig bruk», sier administrerende direktør Olav Stokke i NextGenTel.

NextGenTel tilbyr to pakker, hvor den NextTV Fri er gratis og inneholder NRKs TV-kanaler og 10 digitale radiokanaler. Den andre pakken kalles NextTV Basis og koster kr 259 pr måned. Denne pakken inneholder blan annet TV 2s fire kanaler TVNorge, MTV, Discovery Channel, CNN og BBC World.

NextTV

Inkludert i pakken får man også med utstyr som overfører TV-signalene gjennom husets strømnett. Dermed slipper man kabling til andre rom. NextTV forutsetter at du har et ganske kraftig bredbåndsabonnement, ADSL Mega.

6 kommentarer

 1. Må si jeg er skuffet over nextgentel i denne sammenheng.

  Ringte dem i dag for å bestille NextTV for å leke med dette (vet at aminonet-stb’en de tilbyr kjører linux og at de benytter multicast så bør være ganske gode muligheter for privat tilpasning ettersom mythtv støtter dette).

  Fra før har jeg ADSL2+ (kort vei til sentral så jeg når 20mbit).

  For å gi meg NextTV ville de nedgradere meg til 5mbit, noe som var helt uaktuelt. Bør være ganske bra kvalitet på tv-signalene hvis de skal benytte hele 15mbit separat til dette.

  Får nok holde meg til canal digital-abonnementet mitt en stund til 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. Jarle Hammen Knudsen

  NextGenTel bruker MPEG-2, men skriver på sidene sine:

  «Når signalene i nær fremtid blir lagt om til MPEG-4, håndterer set-top-boksene dette, og man får frigjort mer av tilgjengelig båndbredde til å kunne benyttes til vanlig surfing på Internett.»

  Det har dog stått der i ganske mange måneder, og de kunne ikke gi svar på når omlegging er planlagt.

  Svar på denne kommentaren

 3. Nils Ellingsen

  Hold på å bestille dette med en gang jeg så det selv, virket meget lovende, men når man først er vant til 2 mb/sec download-hastigheter så blir det å nedgradere linjehastigheten helt uaktuelt. Dessuten går det fint å streame 720×576-video over en slik linje o:)

  Svar på denne kommentaren

 4. Har forsøkt dette og det fungerer ikke i det hele tatt – noe som ikke er uvanlig for NGT. Resultatet var endeløse telefoner og høye portoutgifter til selskapet, samt at vi ikke hadde tilgang til internett i nesten to uker. Så ikke forsøk, NGT driver bare med nonsens som vanlig.

  Svar på denne kommentaren

 5. Har hatt dette i 4 mnd. nå og for meg fungerer det strålende! Utstyret de sender med for a distribuere signalet over strømnettet i huset (Zyxel HomePlug) gjør installasjonen usannsynlig enkel og smertefri (slipper å dra ethernet-kabel rundt hele huset).

  Jeg har ADSL Mega Fri Fart med linjesync på 15Mbit/s. Etter et par telefoner til NGT fikk jeg dem til å fjerne den grensen på 5Mbit/s som de bruker for IPTV-abbonenter, vel vitende om at jeg da kan ødelegge min egen TV-kvalitet hvis jeg laster ned for mye samtidig som jeg ser på tv.

  Største ulempen er at man ikke kan få Viasat-kanalene, men nå som TeliaSonera (som eier NGT) har inngått avtale med Viasat om distribusjon i Sverige er det nok neppe lenge til vi får det i Norge også.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.