nrk.no

Ja, vi sier Yes!

Kategorier: Musikk og lyd, NRK, TV & Video


I morgen – trommehvirvel – starter Norges beste tv-kanal for barn: NRK Super!!! Hver dag fra 7 til 7 får du topp barne-tv fra NRK, med norske programledere, underholdning, humor, alvor, dramatikk, show, forbrukerstoff, nyheter, musikk, spørreprogram og dokumentarstoff for barn mellom 2 og 12 år. Les mere her og her.

På premieredagen starter vi også vår nye julekalender, Barnas Superjul, som skal gå hver dag fram til julaften. Først i NRK Super om morgenen, og så på NRK1 og NRK Super om ettermiddagen.

Samme som NRK3

Om du har stilt inn tven din til å ta inn NRK3, så har du alt NRK Super. De sendes på samme frekvens. Om du ikke har gjort det, så finner du alt du trenger å vite om NRK3 her på NRKbeta.

To nettsteder

nrksuper.no finner du faktisk to nettsteder – et for de minste barna og et for de større.

NRK Super splash

Ja, vi sier Yes!

I forbindelse med åpningen av NRK Super har Lars Kilevold laget en låt som heter «Ja, vi sier Yes!» Vær advart, den klistrer seg til hodet. Stakkars barneforeldre. 😉 Den finner du selvsagt både på NRKs kanal på YouTube, på Facebook (vil du være fan?), på NRK Supers TV-side og i NRKs nett-tv.

Ja, vi sier Yes!

Det finnes en karaokeversjon også, som ligger i nett-tv og som snart kommer på YouTube og Facebook. Les mere om «Ja, vi sier Yes!»nrksuper.no/yes.

Her er «Ja, vi sier Yes!»:

11 kommentarer

 1. Asbjørn Ulsberg

  Uff, for et grusomt sammensurium av Flash og JavaScript de nettstedene der er. Må virkelig alle under 18 år serveres blinkende, animert, hoppende og komplett utilgjengelig Flash og JavaScript for å vie mer enn to sekunder av sin oppmerksomhet til et nettsted? Er det gjort brukerundersøkelser på dette, gjerne med et par blinde barn i testpanelet? I så fall ser jeg gjerne at testresultatene blir publisert her på NRKBeta i nærmeste fremtid.

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  @asbjørn: Ser poenget ditt, men mener du at man ikke skal bruke Flash og JavaScript på nettsider? At det ikke skal brukes i det hele tatt?

  Det er såklart også en utfordring å gjøre nettinnhold tilgjengelig for blinde barn. Men hvordan skal man f. eks. kunne gjøre nettspill forståelig for denne gruppen? Videoer?

  Svar på denne kommentaren

 3. Også blinde har nytte av veldig mye av videoinnholdet NRK og andre tilbyr. Selv har jeg jobbet med å sikre at et videonettsted også er tilgjengelig for blinde.

  Kunsten er jo å tilby både-og. Uten at det nødvendigvis betyr dobbelutvikling. Den vanlige regla om å separere innhold/budskap fra design/effekter kommer man langt med.

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Solstad (NRK)

  @Thomas: Ja, det vil i hvertfall komme som digital single. Kommer i iTunes og andre nettbutikker så snart som systemene tillater det. Vet ikke om den kommer på plast. Skal sjekke!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.