nrk.no

Blue Beanie Day

Kategorier: Foto, Nettkultur & NRK


Blue Beanie Day

Bilde av Leenx

I dag er det Blue Beanie Day – dagen da du tar på deg en blå lue på profilbildet ditt på Facebook osv. Og hva er saken? Standarder på nettet og tilgjengelighet. Vi må få slutt på at man må ha et bestemt operativsystem eller nettleser for å bruke en nettside. Det gjelder både vanlige nettsider og lyd/video på nett. Her i NRK jobber vi hardt med å få vårt innhold tilgjengelig for flest mulig, uansett OS, både i nett-tv og på andre måter.

It’s easy to show your support for web design done right. Put on a Blue Beanie and snap a photo. Then on November 26, switch your profile picture in Facebook or other social Network and post your photo to the Blue Beanie Day group at Flickr (here).

Next Steps:
=======
1. Make a personal commitment to fight Web Standards Apathy. Show solidarity with the Standardistas on November 26th, 2007.
2. Buy, beg, or borrow a Blue Beanie (blue hat or cap, even a black or grey one will do in a pinch.)
3. Take a photo of yourself wearing the Blue Beanie. Or take a cool group photo of you and your friends wearing Blue Beanies.
4. Post your photo, or photos to Facebook, Flickr, and other social networks on November 26th, 2007. Remember to switch your Facebook profile photo that day. While you’re at it, switch all your social network profile photos. Flickr, Twitter, Last.fm, iLike, Pownce, you name it.
5. Promote Blue Beanie Day in your blog or wiki starting today, and tell all your friends to get ready for Blue Beanie Day. Start by inviting all your Facebook and Flickr friends to this event.

Det finnes en egen gruppe på Flickr hvor du kan laste opp bilde av deg selv med blå lue. Eller du kan legge det på din egen nettside, og poste linken under her. Det finnes også en Blue Beanie Day Facebook event.

Og de av dere som tror dette er fordekt reklame for NRKs blånisser… feil. I år er det Barnas Superjul som teller.

5 kommentarer

  1. Når vi først er innom tilgjengelighet for alternative platformer.. Har NRK noen planer å tilby oss Linuxbrukere distriktssendingene deres i åpne formater? Slik det er nå er det bare distriktsnyheter fra det kalde nord på MP3-strømmene deres.

    I følge nrk.no/lyd er det kun et utvalg kanaler som er tilgjengelige i åpne formater.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.