nrk.no

<3

Kategorier: Moro, Nettkultur & Spill


Nelson Minar:

<3 is a little sideways heart, to express love. Usually used ironically in response to a bitchy joke, or in apology for making said bitchy joke. Variants include

Hva er din mest brukte smiley?

16 kommentarer

 1. 😉 er en nyttig ironimarkør overfor folk som ikke kjenner ens språklige virkemidler godt – tonefallsdetaljer i uttale som ellers kunne avslørt dette blir vekk på nett. Jeg har forøvrig blitt fortalt at svært mange døve ikke skjønner ironi.

  … og så hender det at det er kjappere å smelle en 🙂 på slutten av en melding som ble litt surere enn planlagt, heller enn å skrive skiten på nytt.

  disse to grunnsmiley’ene bruker jeg uten skjensel.

  Svar på denne kommentaren

 2. 🙂 😉 og :p blir brukt og hjelper ofte til å unngå missoppfatting, samt litt forsterking eller understreking.

  «hehe» blir også brukt, men LOL blir hakket for teit. Då fungerer det faktisk betre å skriva at «no sit eg faktisk å ler høgt».

  Favoritt-smilyen (som det blei spurt etter) er dog den her:

  (-:

  Svar på denne kommentaren

 3. Hvordan er det med venstrevendte kontra høyrevendte smileys (altså hvilken vei til siden som er opp eller ned på smiletrynet)?

  Prøver de som har øynene mot høyre å fortelle noe annet enn de som har øynene til venstre?

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Solstad (NRK)

  @Håvard: Ja, det kom av at WordPress ikke likte «<3" som tittel og ga saken en generisk tall-url. Da vi endret denne så gikk det i ball for kommentar-funksjonen. Dette er tydeligvis en feil i WordPress og/eller plugin som viser siste kommentarer - at den ikke henter opp en endret URL i overskriften.

  Svar på denne kommentaren

 5. Tor Erik: Beklager seint svar.. For meg er (-: eit smil, akkurat som 🙂 Poenget er at du smiler på din måte, og ikkje på den måten alle andre gjør.

  Folk som skriver LOL til alt, gjør det ikkje fordi dei sit der og gapskrattar høgt. Dei skriv LOL fordi alle andre gjer det.

  Når vi skriv (-: så gjer vi det absolutt ikkje fordi alle andre gjer det, men det er likafullt eit vanleg smil.

  Så kjem (-; og q-: ganske raskt, men det blir berre brukt der _det passar_, og ikkje verkar teit. Vi vil jo ikkje vera teite når vi smiler på nettet, må vita 😉

  Svar på denne kommentaren

 6. Gullkorn hos NRKbeta – Einars blogg

  […] På en post om smileys på NRKbeta fant jeg dette: (^^,): Liker godt disse to (^^,) og d-_-b Igeek: hvordan lagde du den inverterte d`en Igeek: nevermind, jeg fant den […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.