nrk.no

DRM knekker oss

Kategorier: DRM,Musikk og lyd & Netthandel


Britiske forhandlere av musikk vil ha bort kopisperrene. De mener DRM på musikk ødelegger for salget og forvirrer forbrukerne:

The organization—which represents retailers who sell music and DVDs—blames draconian digital copy protection technologies for the slow growth of the digital music market. Consumers are increasingly dissatisfied with copy protection systems that erode fair use rights and impose limitations on where and how content can be used. To make matters worse, market fragmentation has led to the emergence of incompatible DRM formats which often confuse consumers and leave them wondering whether or not the content they buy will work on all of their electronics devices.

Tall viser at hele 40% av musikksalget kommer i årets siste måneder. Men i år har ikke salget steget så mye mot jul som tidligere år. The Entertainment Retailers Association (ERA) ønsker seg derfor DRM bort før julehandelen. Jeg tror kanskje heller jeg hadde kjøpt lodd på julemarkedet. Bedre odds.

1 kommentar

  1. Daniel Aleksandersen

    Er noen i tvil om at dette er tilfelle? Personlig har jeg lagt fra meg musikk som underholdningsform! Det er veldig skjeldent jeg hører på musikk lengre.

    Jeg fyller opp tiden med crusing på nettet og feedkaster.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.