nrk.no

Endelig en musikksjef som skjønner noe

Kategorier: Mobil,Musikk og lyd & Netthandel


I en bransje full av eldre menn som ikke skjønner at verden forandrer seg, er det forfriskende å se hva Warner-sjef Edgar Bronfman har sagt på GSMA Mobile Asia Congress i Macao:

We used to fool ourselves. We used to think our content was perfect just exactly as it was. We expected our business would remain blissfully unaffected even as the world of interactivity, constant connection and file sharing was exploding. And of course we were wrong. How were we wrong? By standing still or moving at a glacial pace, we inadvertently went to war with consumers by denying them what they wanted and could otherwise find and as a result of course, consumers won.

En musikkbransje-sjef som innrømmer at de har gjort feil? Vidunderlig. Og i sterk kontrast til alle de andre underlige utspillene som har kommet fra den kanten de siste årene. De neste tre gangene jeg kjøper musikk, blir det Warner. Bare for å sende et bittelite signal fra min side.

Bronfman sier kloke ting om mobilbransjen også:

The sad truth is that most of what consumers are being offered today on the mobile platform is boring, banal and basic.

Nettopp. Her hjemme prøver Telenor å bli den nye kule nettbutikken for musikk og lydbøker, og mislykkes så til de grader. Alle som har kjøpt musikk fra Telenors nettbutikk for mobil har sannsynligvis erfart hvor elendig det også fungerer. DRM, forferdelig grensesnitt og altfor tregt. Tallene bekrefter dette:

Fewer than 10% of mobile owners buy music on their handset, the vast majority of which is ringtones.

Ringetoner funker. Du sender en kode og får en ringetone. Ferdig. Pussig at noen tror at man slå et så smart konsept ved å putte den samme ringetonen på en plastskive

3 kommentarer

  1. Wow, det er jo nesten for godt til å vøre sant! Godt at noen av musikk-baronene begynner å se litt av den virkelige verden!

    Snakker om dårlige foretningsidéer: Sett de nye digibok-lydbøkene? Noe så tåpelig…

    Og, når jeg først skriver: Noen av dere NRKbeta-folk som har tenkt å kjøpe en OLPC? Jeg skal ihvertfall ha en, og skulle vel tro at noen av dere kunne ha lyst på en og. : )

    Svar på denne kommentaren

  2. Ja, det er veldig dumt at de ikke sender utenfor kontinentet, og jeg har desverre ikke klart å finne noen til å hjelpe meg med videresending. Heldigvis finnes det et firma (JetCarrier) som gjør slikt, så jeg skal få kjøpt en uansett.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.