nrk.no

Hvordan evaluerer du et nettsteds troverdighet?

Kategorier: Musikk og lyd,Nettkultur & Søk


Jill fortsetter å poste smarte ting. Hun har undervist 6. og 7. klasser om kildekritikk og hvordan evaluere nettsteders troverdighet. Et eksempel for Wikipedia:

3. Wikipedia
– Hvem har laget dette?
– det er et leksikon. Før var leksikon laget som lærebøkene – forlagene inviterte eksperter til å skrive om de forskjellige emnene. Ofte sjekker andre eksperter hva de første ekspertene har skrevet. Her skriver hvem som helst.
– vis siden om Bergen.
– historikk –> siste endringer. hva ble endret? antall nedbørsdøgn. Her er ingen kilde oppgitt (som Wikipedia egentlig mener at skal gjøres) – hvorfor er det mer sannsynlig at Fasmer vet bedre enn den forrige som redigerte?
– se på Fasmers bidrag – ikke så mange. ingen brukerside.
–> kanskje han har rett? kanskje ikke?

Jills linker til kildene hennes finner du på del.icio.us.

2 kommentarer

  1. Takk for det! Det var interessant å prøve å formulere alt dette for en ganske ung aldersgruppe. Og jeg er fortsatt ikke helt sikker på hva de kan og ikke kan om nettet – da jeg spurte om noen hadde laget websider selv var det en som rakte opp hånden, men da jeg ba ham fortelle hva slags webside sa han bare «husker ikkje». Jaja. Faktisk har jo alle publisert små historier på skolen sine sider.

    Datteren min ga meg i hvert fall en klem etterpå, så det kan ikke ha vært altfor ille 🙂

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.