nrk.no

Android – det nye operativsystemet for mobiltelefoner

Kategorier: Mobil & Software


Det kom ikke noen GPhone, men mye mer. I stedet for en telefon kom det et nytt operativsystem som kalles Android, og en hel allianse av produsenter som går sammen om et nytt operativsystem for mobiltelefoner. Google sier de håper dette er starten på en helt ny æra for mobiltelefoner og programvare/tjenester for disse:

We hope Android will be the foundation for many new phones and will create an entirely new mobile experience for users, with new applications and new capabilities we can’t imagine today

Med seg har Google både mobiltelefonoperatører som NTT DoCoMo, Sprint Nextel, T-Mobile og Telefonica, mobiltelefonprodusentene HTC, Motorola, Samsung og LG, og store selskaper som Intel, NVIDIA, eBay og Qualcomm. Selve telefonene vil ikke komme på markedet før sent i 2008, men alt i neste uke vil utviklere kunne begynne å utvikle programvare til telefonene.

Hva er Android?

Google benytter naturlig nok YouTube til å fortelle hva Android er:

(YouTube: Google forklarer hva Android er)

Så da har vi enda et operativsystem å forholde oss til for mobiltelefoner. Fra før har både Nokia, Microsoft, Palm og Apple egne operativsystemer for mobiltelefoner.

3 kommentarer

  1. Hans Petter Birkeland

    Så vidt jeg skjønner på Digi’s artikkel ( digi.no/php/art.php?id=495433 ) så er Android hele programpakka med operativsystem, programmer, tjenester og alt sammen. Operativsystemet i bånn er Linux, og det er allerede i bruk på mange mobiler, altså ikke noe nytt OS å forholde seg til (men nå pirker jeg fælt, da)
    🙂

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    Godt poeng.

    Morsom sak på slutten av artikkelen:

    «Elter forteller at Telenor vil følge Googles mobil-tilbud nøye, men at Telenor er konservative: Dette er et helt nytt system – vi satser på høy kvalitet fremfor å være aller først.»

    Jajamen.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.