nrk.no

Eye.fi

Kategorier: Foto,Gadgets,Trådløst & Uten kategori


Eye.fi

Eye-Fi er et 2 GB SD minnekort med innebygd wifi. Det betyr at bildene som lagres på kortet automatisk sendes over det trådløse nettet ditt, selv om mobilen eller kameraet ikke har wifi! Kortet er satt opp til å fungere automatisk mot de fleste store tjenestene for deling av bilder.

Eye-Fi

Eye-Fi fungerer automatisk mot en rekke bildedelingstjenester på nettet

Dessverre er kortet bare mulig å bruke i USA foreløpig, uten at vi helt skjønner hvorfor det ikke skulle fungere her? Noen som har en mulig forklaring?

2 kommentarer

  1. Ikke virker andre plasser enn i USA? Merkelig det. Kan være noe med Wifi biten. Nå står det ingenting i artikkelen om hvilken protokoll den bruker men en rask kikk på siden deres sier IEEE 802.11B og G. Se en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels for oversikt over kanalene.
    Tror den vil virke fint hvor som helst, men at kortet holder seg til Amerikansk standard og ikke har en EU-godkjenning. Forskjellige land/områder har forkjellige kanaler og utganseffekt reguleringer.

    Se oversikt hos Cisco

    Dette kortet støtter bare jpeg-format, dvs om du skyter i RAW-format kommer du ingen vei, men mange av disse bildene er og så store at jeg tror det vil være upraktisk å sende disse over en sånn link. Du tømmer nok kamera for strømm før du er ferdig med overføringen. På et Nikon D200 er hvert bilde 15Mb og en god forbindelse på 802.11G vil maksimalt kunne overføre litt under 30 Mbit/sek (pga protokoll overhead).

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.