nrk.no

ITV Show Europe: KateModern

Kategorier: Det sosiale nettet & Video


KateModern

Etter suksessen med Lonelygirl15 vil det komme flere nasjonale varianter, og britiske KateModern er den første av 3-5 som vil komme det neste året. Serien lages i samarbeid med Bebo, som er et sosialt nettverk som har funksjonalitet som ligner både MySpace, YouTube og delvis Facebook: Du legger til venner, abonnerer på videoer, skriver kommentarer, får beskjed hva vennene dine gjør mm.

My name is not really Kate

I motsetning til Lonelygirl15, har KateModern aldri gitt seg ut for å være annet enn fiksjon. 15 personer jobber full tid med serien, de fleste er folk som har jobbet med interaktivitet og musikkvideo/reklame før. Det vises på videoene, som har et moderne formspråk.

KateModern er en kjempesuksess. De har allerede 17 millioner visninger totalt, og 1-2 millioner nye visninger i uka. De legger ut 5-6 klipp i uka, og siden de bruker Bebo, kan du legge til KateModerne som venn. Da kan du legge inn beskjeder, svare på videoene hennes med egne videoer osv.

Blande virkelighet med fiksjon

KateModern blander virkelighet med fiksjon. Et eksempel er en hendelse på en kunstgalleri. Siden KateModern er kunstner, nevner hun i en episode at hun skal ha en utstilling. Masse fans ønsker å være med, og 25 stykker plukkes, noen av dem kjører over hele England for å få være med. De møtes på galleriet, utstyrt med kamera, telefoner og videokamera. På forhånd har teamet bak KateModern lagd en storyline for hva som skal skje. En mann med pistol kommer inn, det blir masse tumulter der fansen kaster seg ned på gulvet og det ender med at en person blir skutt (det ser i hvertfall sånn ut), og fansen rømmer avgårde. Noen av dem samler seg i en park i nærheten, andre på en pub. Før produksjonsteamet rekker å gjøre noe som helst med episoden har mange av dem lagt ut videoer og bilder fra hendelsen. Bidragene fra fansen blir også tatt med i episoden av KateModern som vises senere.

Følg KateModern

Hvis du har tenkt å følge med på KateModern, så finner du et slags sammendrag i episoden under:


Watch More Videos       Uploaded by www.bebo.com/MyKateModern

Alle videoene fra KateModern finner du her hos Bebo.

Var dette interessant? Se alle artikler fra ITV Show Europe 2007

1 kommentar

  1. Røkla mot Facebook

    […] De største er MySpace med over 100 millioner brukere alt inne i systemet sitt. LinkedIn, Bebo (som er vinden med KateModern), Friendster, Imeem, NetVibes, NewsGator, New York Times, PayPal, Plaxo og ikke minst Six Apart som står bak både Movable Type og Vox. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.