nrk.no

Asus Eee PC

Kategori: Uten kategori


Oppdatering: Vi har tatt en nærmere titt på denne maskinen i bruk.

Asus Eee PC

Ultraportabel laptop fra Asus med Linux ferdig installert.

Asus sin ultraportable Eee PC ble først annonsert under Computex i Taipei i begynnelsen av juni. Etter hvert har det begynt å dukke opp en del tester og dette kan se ut til å bli en spennende liten boks. TrustedReviews er imponert. Linker til flere tester her.

Det er en billig, lett og liten laptop. På bakgrunn av hva den koster i USA og Asia kan vi kanskje håpe på noe rundt kr. 2500,- når den kommer til Norge til neste år. Den første modellen kjører en spesialtilpasset linux med en del ekstra programvare ferdig installert. NRKbeta kommer til å følge nøye med på denne lille herligheten. En av de mest spennende egenskapene er det faktum at den er åpen slik at publikum kan lage programvare og bruke den til all verdens morsome og nyttige prosjekter. Mange av brukerne har allerede begynt å samle seg rundt Eeeuser.com. Her kan det komme mye spennende ut.

For å se bedre hvor liten denne laptopen er anbefaler jeg å ta en titt på eeeuser sitt billedgalleri på Flickr. Spesielt Asus Eee PC sammenliknet med Nintendo DS er ganske beskrivende.

Asus Eee PC vs Nintendo DS

Ganske liten sak ja. Foto: www.eeeuser.com

5 kommentarer

  1. Linux og homebrew på Nintendo DS

    […] Om DSLinux skulle være for liten/begrenset for deg – og en laptop er for stor – ta en titt på den ultraportable Asus Eeee PC. ds homebrew microSD mods nds nintendoDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

    Svar på denne kommentaren

  2. […] Og mens vi snakker om små maskiner (og hackingen av dem) – OQO E2 er en knøttliten PC som likevel kjører full versjon av Vista eller XP. Med en 1,67 GHz prosessor, 60-120 GB harddisk eller 32 GB SSD disk, 1 GB RAM og en skjerm på 800 x 480. E2 OQO vista xpDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.