nrk.no

Comdays 2007: Kommunikasjonsdager i Sveits

Kategori: Konferanser og messer


Comdays

Poltikeren Moritz Leuenberger åpnet konferansen i dag

Comdays – eller Bieler Kommunikationstage som er det lange navnet – er en kongress i byen Biel/Bienne i Sveits. Biel ligger på språkgrensen i Sveits, på grensen mellom den delen av Sveits som snakker sveitisisk tysk og fransk. Derfor har byen to navn; Biel/Bienne.

Kart


View Larger Map

Kartet er interaktivt, så du kan zoome ut, flytte deg rundt etc.

Hva skjer i Europa?

Jeg har holdt en presentasjon om NRKs sprell med Heinrich Stammler og Rubenmann. Og hører nå på forskere, markedsførere, annonsører, medieplanleggere og politikere komme med tanker om fremtidens mediemarked i Europa.

Så langt har det vært endel politikere som har snakket om de utfordringer de har innen regulering av media. Viviane Reding, EU-kommissær for informasjonssamfunn og media kunne ikke komme selv, men opptrådde på storskjerm med budskapet om at EU satser på media, spesielt innen mobilt tv. Mere informasjon finnes på Viviane Redings sider hos EU, men det hun sa her er ikke lagt ut ennå. Hun var ihvertfall klar på at DVB-H er det hun ønsker at EU-landene skal satse på. Her er det hun sa om dette i en tale for noen dager siden:

Speaking about mobile television, the European Commission has, with its July Communication, been quite outspoken, giving a clear signal to the Member States, to you Regulators and to the market that it is now time to act. It’s now the time to provide legal certainty as regards the authorisation regime. It’s now the time to allocate frequencies to enable these services to start and become economically viable. It’s now the time to foster consensus on a European standard – a «GSM» for mobile TV – to allow economies of scale and to help our companies to export this technology – DVB-H – worldwide. My intention in the next few weeks and months is to implement what has been announced in the Commission’s July communication – in particular as regards the European push for DVB-H – and I call on your support in this respect. Mobile television, combining 3G and broadcasting, is a promising service as demonstrated in Korea and Japan, and here in Italy, the leading European country on mobile TV. I’m very happy to see that this has been widely understood. Recent actions in several Members States make me confident that we will succeed. Today, already 19 Member States are going in the right direction.

NRK og DVB-H og DMB

I den forbindelse er det interessant å lese hva NRKs nettsjef Bjarne André Myklebust sa om DVB-H og DMB i august:

Det EU i sin siste anbefaling vektlegger mest er behovet for en fortgang i lanseringen av Mobil-TV i Europa. NRK har forslått å bruke en standard som benytter seg av DAB-nettet kalt DMB. DMB er den mobil-tv teknologien som i dag har flest brukere, med en dekning på over 10 prosent blant annet i Sør-Korea. Ved å bruke denne teknologien kan man med relativt beskjedene investeringer og i løpet av kort tid lansere Mobil-TV i de største byene i Norge om man ønsker det. Dette fordi en gjør bruk av det allerede eksisterende DAB-nettet som sendenett. Skal vi oppfylle EU og Per Morten Hoffs ønske om fortgang i denne utviklingen er dette det mest realistiske alternativet. Det finnes nå også like mange DMB-mottakere på markedet som DVB-H-mottakere.

Mere interessante ting

Det har vært interessante presentasjoner om hvordan folk forholder seg til vennene sine, de nært og de lengre borte, i løpet av en dag. Og om teknologiske løsninger for tv på nett. Vi kommer tilbake med flere artikler senere.

Andre artikler: Se alle artikler merket Comdays 2007

1 kommentar

  1. Ditt sosiale nettverk

    […] Stefana Broadbent, Head of User Adoption Lab, Swisscom Innovations holdt en interessant presentasjon på Comdays 2007. Temaet hennes var hvordan mennesker bruker sine sosiale nettverk. Med det mener hun ikke bare nettverk som er på nettet, men de som er familien din, venner, medstudenter, kolleger, de du tilfeldig treffer osv. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.