nrk.no

3D shopping

Kategorier: Netthandel,Software & Windows


Kinset er en ny Windows applikasjon som gir deg en 3-dimensjonal verden for shopping. Som Second Life med den forskjellen at du bare kan shoppe. Foreløpig er det bare bøker og elektronikk du kan kjøpe, og salget håndteres av Amazon.

Kinset

Er dette en måte å handle på du ønsker? Gå rundt i et virtuelt handlesenter og klikke på det du vil ha? Eller er en «standard» nettside å foretrekke? Litt fram i tid kan vi se for oss at du går rundt med en perfekt modell av deg selv, og at du kan prøve klær på vha. et klikk. Da har det kanskje mere for seg?

6 kommentarer

 1. «Standard» nettbutikker er tuftet på postordreparadigmet, men har sakte utviklet seg fra å være elektroniske kataloger til noe litt mer webtilpasset. Denne 3D-varianten er tuftet på retailparadigmet. Hvorfor kommer ingen opp med geniale løsninger som tar i bruk de mulighetene nettet gir? Vi er altfor opphengt i gammelt tankegods.

  Svar på denne kommentaren

 2. Blir jo litt som den «Informasjon r/evolusjon«:

  Yahoo faced with the possibility that they could organize things with no physical constraints added the shelf back.

  Det er akkurat det Amazon har gjort her. Kva med i så fall å ha dynamiske hyller/rom? Skriv ein tag på døra, så er alt med den tagen i rommet?

  Svar på denne kommentaren

 3. Eg har aldri vore nokon fan av «virtuell» røynd (Røynd betyr virkelighet), dersom den ikkje tilførar noko nytt til verda.

  WoW er kjekt det, fordi du kan drepe til dømes dragar, noko du ikkje gjer til vanleg, medan du snakkar med mennesker. Min definisjon iallfall 😛

  Dette er berre ei gjenskaping av Notabene/Expert på hjørnet.

  Svar på denne kommentaren

 4. Jeg er helt enig i at gjenskaping av kjente modeller i virituelle rom sjelden er en god ide. Og dette ser i utgangspunktet idiotisk ut. Men når man har behov for visualisering – ok. For eksempel klær og møbler. Ting som må ses i en sammenheng. Men jeg vil uansett ikke bevege meg rundt. Vi har allerede teleportering i virituelle butikker i form av søk. Og alle drømmer om teleportering i det virkelige liv.

  Hvorfor lage en modell i den virituelle verden der man må flytte seg rundt på den gamle trege metoden?

  (Forøvrig er jeg litt imponert over at denne kommentaren er postet fra en iPod Touch. Kul dings!)

  Svar på denne kommentaren

 5. Dette er ikke akkurat noe nytt heller. Jeg husker tilbake til 97/98 og den norske «verdenen» Patagonia i «universet» Active Worlds. I 1999 lanserte de en egen shoppingverden som så veldig likt ut det der. Noen andre her som pleide å teleportere seg rundt i AW og Patagonia..?
  activeworlds.com/tour.asp

  Har alltid syntes det har vært rart at SecondLife har blitt en sånn hype, det er på ingen måte noe nytt. Og det at AW aldri tok helt av sier noe om at vi ikke er klare for å bevege oss rundt i et virtuelt univers, ihvertfall ikke som de er nå.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.