nrk.no

Nokia N810

Kategorier: Gadgets & Mobil


N810

Foto: Nokia

Lekker ny telefon fra Nokia. Eller skal vi kalle det telefon? Liten datamaskin, lekker sak med masse muligheter:

GPS, 2 GB minne (og plass for minnekort), Wifi (802.11b og g), Bluetooth, en 400 MHz CPU med 128 MB RAM, kamera, USB port, og spiller av de fleste mediatyper inkludert WMV, mp3 og AAC. Og er på markedet i november. Men dårlig med info hos Nokia. Her er i hvertfall masse bilder av Nokia N810!

La meg gjette to ganger: Innen tre dager står det «iPhone-dreper» eller «iPhone-utfordrer» på en norsk nettavis?

Oppdatering

Du kan altså ikke ringe på denne – det er et «surfebrett» – se kommentarene under.

14 kommentarer

  1. Nå må det da nevnes at dette faktisk ikke er en telefon med mindre man teller med ip-telefoni. Man kan faktisk ikke ringe med N810 i det hele tatt, og derfor blir det dumt å sammenligne den med en iPhone.

    Det er en internet tablet og bare en internet tablet. Har hatt min N800 siden mars, og jeg har vært ekstremt fornøyd med den. Derfor kan jeg ikke rettferdigjøre å kjøpe N810 nå, men jeg anbefaler den på det varmeste.

    Svar på denne kommentaren

  2. Ja har selv en nokia 770, gøyale maskiner. Siden de er linux basert kan man jo kjøre allverden med programvare på dem, og med litt hacking funker dem mot ICE sine modem også.
    Meen etter at iphonen kom i hus så har jo den overtatt 🙂

    Svar på denne kommentaren

  3. Øyvind Solstad (NRK)

    Trond og Christian: Leste dere ikke hva det sto: «Lekker ny telefon fra Nokia. Eller skal vi kalle det telefon? Liten datamaskin…»

    Men – jeg skulle presisert at dette er et «surfebrett» ikke en mobil.

    Sånn sett er det iPod touch som er konkurrenten.

    Svar på denne kommentaren

  4. Jada, jeg antok selvfølgelig at du hadde kontrollen på hva som er en telefon og ikke. Skulle bare nevne det, i og med at en som leste artikkelen uten tidligere kjenskap til disse Nokia maskinene lett kunne ha tolket artikkelen som at det var en telefon. «Eller skal vi kalle det en telefon» kan også tolkes som «Det er så mye mer enn en telefon.»

    Svar på denne kommentaren

  5. Håvard Pedersen

    Huff, Nokia er begynt å bli ekspert i å lage enheter som faller mellom alle stoler og derfor ikke har noe marked. For stor til å ha i lomma, for liten til å jobbe produktivt med.

    iPod touch eller iPhone har du med deg overalt, jeg har vanskelig for å se for meg at dette er tilfellet med denne «klumpen».

    Svar på denne kommentaren

  6. Håvard, jeg tenkte helt motsatt. Hvis navigasjonsdelen av fjøla fungerer bra og prisen ikke er helt horribel så har Nokia laget en skikkelig bilnavigasjonsdødare her. Da er det ikke snakk om å falle mellom stoler, men snarere å sette seg godt oppå de varierende kjipe navigasjonsløsningene som finnes i dag.

    Svar på denne kommentaren

  7. Øyvind Solstad (NRK)

    Det forutsetter at grensesnittet på navigasjonsdelen egner seg for kjøring. Enkelte av GPS-produsentene har grensesnitt som funker brillefint når du står og fikler på butikken.

    Men faller helt sammen når du skal trykke mens du kjører (for du må faktisk av og til trykke mens du kjører selv om det strengt tatt ikke er så lurt).

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.