nrk.no

Lag egne applikasjoner til iPhone

Kategorier: Mobil,NRK & Software


Så ga Apple seg tilslutt: Fra februar av kan man lage egne applikasjoner til iPhone. På Apples Hot News-sider sier Steve Jobs blant annet:

Let me just say it: We want native third party applications on the iPhone, and we plan to have an SDK in developers’ hands in February. We are excited about creating a vibrant third party developer community around the iPhone and enabling hundreds of new applications for our users. With our revolutionary multi-touch interface, powerful hardware and advanced software architecture, we believe we have created the best mobile platform ever for developers.

Se det ja. Hva vil dere at vi i NRK skal lage? Hva ville være det absolutt kuleste fra NRK på iPhone? Eller iTouch for den saks skyld.

Kjøp iPhone i Frankrike

Og i samme slengen: I Frankrike kommer nå iPhone på markedet uten å være låst til en bestemt operatør. Dette fordi fransk lov forbyr å låse telefoner til en bestemt operatør uten å gi forbrukerne alternativet å kjøpe uten låsing. Derfor vil man kunne velge; Orange eller ulåst. Det betyr i praksis at du kan dra til Frankrike, kjøpe en ulåst iPhone, ta den med hjem og sette inn et norsk SIM-kort. Helt lovlig. Eller har vi misforstått noe nå?

7 kommentarer

 1. På tide! Det var vel egentlig dette som ville skje før eller senere. For ikke mange dager siden annonserte de WebSDK. Apple har skjønt potensialet (til å tjene mer penger på programmer og spill) 😉

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg vil gjerne se NRK NettTV som egen app på iPhone, i samme stil som YouTube. Men da må jo alle videoene over i H.264…

  Å se en nyhetssending mens man venter på et tog på Oslo S. Aaaahhh…
  Bare japanerne har hatt slik luksus tidligere.
  (Evt. en episode med Lars Monsen for oss som liker det)

  Svar på denne kommentaren

 3. Kommer ikke på noen spesielle programmer som hadde vært greit, men en nettside som var tilpasset iPod Touch og iPhone sin skjerm hadde kanskje ikke vært så dumt for oss som gjerne kunne tenkt oss å lese denne bloggen på farten? Eksempel kunne vært http://www.iphone.nrkbeta.no eller nrkbeta.no/iphone hvor da bare artiklene hadde stått i en liste nedover og det hadde vært enkelt å velge den vi vil på den skjermen. Gjerne uten alle linkene på siden og.

  Det hadde jeg satt stor pris på iallefall.

  Svar på denne kommentaren

 4. Legg ut radiostrømmer som kan lyttes på direkte fra iphone/touch, ligger flere varianter ute på nrk.no/lyd, men ingen av disse kan spilles av i nettleseren. Tydeligvis noe ustøttet i mp3-strømmen da den spiller andre mp3-streams, bl.a de fra orb.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.