nrk.no

BBCs iPlayer får streaming versjon

Kategorier: NRK,Streaming & Video


BBC har et stort og spennende prosjekt som heter iPlayer. Ved hjelp av iPlayer skal du kunne laste ned alle BBCs programmer og se dem i uker etter at de har blitt vist på BBC.

Tidligere på NRKbeta:
BBC driver ikke lenger allmenkringkasting?
BBC iPlayer skal være multiplattform

I løpet av året skal iPlayer komme med en versjon som også streamer video til brukerne. BBC skal bruke Flash fra Adobe i den nye streaming-versjonen:

Described as a “strategic partnership”, by Erik Huggers, BBC future media and technology group controller, the new version of iPlayer will use Flash video technology from Adobe, and is said to compliment the existing Windows-only download version of the service, which utilizes Microsoft’s Windows Media software.

“It is important to ensure that BBC iPlayer is available on as many platforms as possible”, said Huggers. “It will offer our audiences increased flexibility as to how and when they consume our content, both live and on-demand… With a complete end-to-end workflow, Adobe’s video solutions will revolutionize how we create and deliver content to audiences in the digital age.”

Flash-video spiser seg nå inn på markeder som tidligere brukte Microsoft-teknologi. Her i NRK bruker vi Windows Media Video i vår nett-tv, men det er ingen tvil om at Flash Video er et alternativ for en fremtidig nett-tv. Følg med her på NRKbeta for utviklinger.

Tidligere på NRKbeta:
P3TV – nett-tv som funker
DR velger MPEG4/H.264
Flash 9 støtter H.264

5 kommentarer

 1. Håvard Pedersen

  Jeg tror det «riktige» hadde vært å bruke generisk H.264 som grunnplatform og en embedded Flash-player som en av flere mulige avspillingsmetoder ja. 🙂 H.264 er et fritt format, men det er dessverre ikke Flash.

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  @Håvard:
  Du har helt rett. Det er dette som er bra ved at Flash begynner å støtte H.264. Vi kan begynne å publisere i dette formatet, så kan som du sier Flash være en av mange teknologier for å pakke en avspiller rundt innholdet.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.