nrk.no

Google Snacks

Kategorier: Nettjenester,Software & Søk


Forhåpentligvis har alle som bruker NRKbeta hørt om Google og bruker en eller flere tjenester fra de. (Jeg har seriøst vanskelig for å se for meg at det finnes mennesker mellom 15 og 50 år i Norge i dag som ikke har hørt om Google, men de finnes nok.)

Det mange kanskje ikke vet er at Google er langt mer enn de opplagte Google Search, GMail, Google Earth og Google Maps

Her er et par smakebiter fra det litt mer ukjente og obskure Google:

googlecheckout.jpg
Google Checkout er Googles betalingsløsning på nett. Her signer du opp og får en konto som du kan bruke til å betale på ymse steder på nettet. Betalingen belastes kredittkortet ditt.


googlepatentserach.jpg

Hos Google Patent Search kan du søke i det amerikanske patentregisteret på alle registrerte patenter.

Skal det være en haibeskyttelsesdrakt?
patentfinder2.jpg


experimental1.jpg

Google Experimental Search gir deg blant annet muligheten til å framstille søkeresultatene på en annerledes måte enn den tradsjonelle lista. Nedenfor vises framstillingen «timeline» på ordet «disco»

picture-2.png


googletransit.jpg

Google Transit er verktøyet du kan bruke for å planlegge en reiserute med offentlig transportmidler. Den gir deg resultatet på Google Maps, og forteller deg hvor og når du skal bytte mellom de ulike transportmidlene for å komme deg fram til målet. Foreløbig kun for USA.
picture-1.png


googletrends.jpg

Google Trends gir deg en grafisk framstilling av hvor populært et søkeord er over tid, og hvorfor.

Nedenfor er resultatet fra søk på ordet «iphone»

trends2.jpg


googleridefinder.jpg

Google Ride Finder er et verktøy for å finne ledige taxier. Resultatet vises i Google Maps med Taxiens posisjon og telefonnummer. Ikke like sexy som Stamen Design’s Cab Spotting men har kanskje høyere nytteverdi.
ridefinder1.jpg


googlepagecreator.jpg

Google Page Creator er Googles spede forsøk på å lage et webdesign verktøy på nettet… Ikke det mest imponerende vi har sett, men likevel en start.
pagecreator2.jpg

Fortsatt ikke nok snacks??

Bruk da gjerne helgen til å grave deg gjennom absolutt alt Google har å by på…

5 kommentarer

  1. Google-hypen er ikke over

    […] Som et lite apropos til “Facebook-hypen er ikke over”… Visste du at flere og flere går inn på Google.com og søker etter “google.com”? På Google Trends (som er en av flere “Google snacks”), kan du se at antallet som søker på setningen “google.com” på nettopp google.com er økende. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.