nrk.no

Nine Inch Nails sier takk for seg til musikkindustrien

Kategorier: Musikk og lyd & Netthandel


NIN

Nine Inch Nails – bilde av Jennifer Vecellio

Det amerikanske rockebandet Nine Inch Nails (ofte forkortet NIN) sa i dag takk for seg til musikkindustrien. I en post på nettsiden deres, sier frontfigur Trent Razor følgende:

hello everyone. i’ve waited a long time to be able to make the following announcement: as of right now nine inch nails is a totally free agent, free of any recording contract with any label. i have been under recording contracts for 18 years and have watched the business radically mutate from one thing to something inherently very different and it gives me great pleasure to be able to finally have a direct relationship with the audience as i see fit and appropriate. look for some announcements in the near future regarding 2008. exciting times, indeed.

Så fra nå av kommer Nine Inch Nails til å ordne med alt selv. Og selge musikken sin direkte til fansen uten mellomledd. Lignende ting skjer med andre band, som Radiohead som selger sitt nye album med pris bestemt av kjøperen.

Gizmodo kommenterer med følgende:

If two of the biggest acts in the industry can see the digital writing on the wall and totally embrace it—that the old way of doing business is broken—why can’t the labels? What Radiohead and NIN are showing is that the business model «of the future» feared by entrenched interests isn’t arriving some time in the horizon. It’s touching down now

1 kommentar

  1. Digg. To av mine favorittartister har endelig klart å løsrive seg fra en grisk og korrupt bransje. Håper flere følger etter.

    Radiohead-skiva som kostet meg kr 0 helt lovlig er forøvrig herlig, og jeg venter i spenning på diskboksen til £40 som kommer i desember.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.