nrk.no

Reklamasjonsfristen på mobil er 5 år

Kategori: Mobil


NRK.no melder i dag at Høyesterett opprettholder dommen fra Oslo tingrett i fjor: Mobiltelefoner skal vare i 5 år. Høyesterett har med denne dommen avgjort en viktig prinsippsak hvor det stod mellom to eller fem års reklamasjonsfrist på mobiltelefoner.

2 kommentarer

 1. Bjarne Sverkeli

  Tviler på at veldig mange mobilpushere ligger våken i natt pga den nyheten der. Det er jo firmamarkdet som står for brorparten av omsetningen av mobiltelefoner, og gjennomsnittskunen til Mobildata skifter sin telefon hver niende måned.

  Jeg har bare hatt en mobil som jeg gjerne skulle hatt ennå. Det var en Nokia 6250. Det er den eneste telefonen noensinne produsert som tålte skikkelig juling. Den var garantert vantett og tålte et fall på fem meter ned på beton. Jeg pleide å tøffe meg med å slå ihjel fisken med den når jeg var på fisketur. Den kjøpte jeg i 2000, men ble desverre frarøvet den etter et bilinnbrudd i Cape Town i 2005.

  Svar på denne kommentaren

 2. Dette er en god nyhet til brukerne av mobiltelefoner. Jeg skal innrømme at det er et nederlag for mobilbransjen, men jeg synes de har lagt opp til det selv. De sier at man ikke skal forvente at en mobiltelefon varer lenger enn 2 år. Jeg tror jeg hadde en Nokia 8210 i to år, før den konket. Sony Ericsson T68i, K700i og Nokia 6280 var telefoner jeg bare hadde i underkant av et år.

  Etter denne dommen, er det jo enda mindre sannsynlig at Apple lanserer iPhone i Norge, ettersom Apple misliker Forbrukerrådet allerede.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.