nrk.no

ComVU PocketCaster – Gå live fra din mobiltelefon

Kategori: Mobil


ComVuMainPage
Å kunne kringkaste direkte fra alle mulige krinker og kroker av verden på en billig og enkel måte, er noe alle kringkastere streber etter.

Vi har dyre produksjonsbusser, satelitt-up-link biler og satellitttelefoner som kan utføre denne jobben idag, men disse krever tildels både store ressurser og er definitivt ikke noe man «bare har med seg».

Mobilteknologi har i så måte vært et halmstrå vi har strekt oss etter i lang tid. Drømmen er å kunne ta opp mobilen, skru på kameraet, trykke opptak og gå rett på lufta. Enten du er i Oslo sentrum, Nordmarka eller Vestbredden.

Selskapet ComVU.com leverer en løsning for akkurat dette. PocketCaster heter produktet, og selv om det ikke er spesifikt rettet mot TV-Bransjen, har det mye av den funksjonaliteten vi ønsker oss i et slikt system.

Med en rask utbygging av både 3G-nett og trådløse soner, er denne teknologien på god vei inn som et reelt alternativ når det virkelig brenner og profesjonelt utstyr ikke er tilgjengelig.

safariscreensnapz001.jpg
Med ComVU oppretter du deg en profil på nettet. Her ligger konfigurasjon av din konto, oversikt over hva du har streamet (opptak) samt muligheten til å publisere klippene dine til bloggen din eller YouTube. Du får også en public side hvor livestreamingen din vises.

I vårt lille test tilfelle var dette : http://www.comvu.com/live?Anarkistix

Her går det pausefisk, helt til man starter en direkte overføring. Man kan også velge tidligere innspilte klipp. Klippene er tilgjengelig i både Streaming Quicktime eller Windows Media formatet.

Her er klippet i opptak:

http://www.comvu.com/live/Default.aspx?Anarkistix

Mobilen

På mobilen laster du ned et lite program som er selve kameraapplikasjonen. Her velger du kvalitet på videostrømmen. Hvilket tilgangspunkt i telefonen som skal brukes, samt legger til den metadata du måtte ønske til klippet.

screenshot0003.jpgscreenshot0005.jpg

Over både 3G og WiFi fungerer streamingen fint i vår test. Kvaliteten er naturligvis mye bedre med WiFi oppsettet, men det holder også på 3G hvis innholdet man filmer er eksklusivt og godt nok.

Man kan i menyen til PocketCaster velge alt fra GPRS (24 kbps) opp til WiFi (192kbps)

Stadig flere tjenester av typen PocketCaster vokser fram jo mer moden både teknologi og folk blir. Øyvind har tidligere skrevet en sak her på NRKbeta om akkurat fenomenet Eventcasting

1 kommentar

  1. […] Her i Norge bruker har VG kjøpt N95 til alle sine journalister, og vi i NRKbeta har testet flere tjenester som journalister kan benytte i felten med N95, blant annet direktesending fra mobilen og tracking vha. GPS. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.