nrk.no

Test: iPod classic

Kategorier: Gadgets & Tester


For to uker siden kom det helt nye modeller av iPod, blant annet iPod touch og en ny iPod nano. Den gode gamle iPoden fikk også ansiktsløfting og nytt operativsystem.

iPod classic

«Unboxing porn» på NRKbeta!

iPod classic

Under lokket på esken finner du nå en iPod i børstet aluminium. Hvit er borte!

iPod classic

Silver is the new black

Se musikken din

Hovedmenyen har fått en spalte på høyre side hvor du ser covere på musikken din, nesten som en skjermsparer. Dette er både fint og litt forvirrende fordi det ikke er noen sammenheng mellom det du spiller og coverene du ser. Men etter å ha brukt det en stund fungerer det som en morsom påminnelse om album du ikke har hørt på en stund. Undertegnede skulle ønsket seg noen slags funksjonalitet hvor man kunne styre hva slags cover som kom her. F. eks. de albumene du har gitt høy score eller spilt mange ganger, men som det er lenge siden du har hørt.

iPod classic

Cover Flow

Nytt er også at du har Cover Flow som bla-mulighet på musikken. Da ser du alle coverene i en lang remse på skjermen, og rulling bortover blar i musikken. Dette er en veldig bra måte å se gjennom musikken din, forutsatt at du har lagt til cover på all musikken. Jo særere smak du har, jo dårligere fungerer denne funksjonen fordi det gjør det vanskeligere å automatisk finne cover i iTunes.

iPod classic

iPod classic

Tynnere

iPod classic har blitt tynnere, og finnes i to versjoner, 80 og 160 GB. Begge har USB-tilkoblingen under og hodetelefon/låseknapp oppå.

iPod classic

USB-tilkoblingen er under…
iPod classic

…og hodetelefon/låseknapp oppå.

Technolust

Først og fremst er iPod classic en liten gadget-perle. Den er grisefin! Den nye aluminiumslooken er elegant, og rundet mere ned mot kantene enn før. En 80 GB iPod er tynnere enn 60 GB var før, og de nye funksjonene i operativsystemet gjør iPoden mere spennende å bruke. Apple fortsetter «Macifiseringen» av iPod, og nå er f. eks. klokken og de fleste skjermbildene på iPod så godt som identiske som på Mac OS X. Det gjør jo at iPod-brukere vil kjenne seg igjen i Mac OS X om de skulle finne på å skifte operativsystem.

Så lenge iPod nano og iPod touch ikke finnes i større enn 16 GB, er iPod classic alternativet om du vil ha iPod med masse plass. 80 GB koster rundt 2 000 kroner, 160 GB koster rundt 2 800 kroner.

9 kommentarer

  1. ITavisen skriver at Apple har gitt ut en firmwareoppdatering til classic og nano som visstnok skal gjøre noe med det problemet marco skrev om. Det har også blitt gjort en del tester hvor det ikke har blitt nevnt noe om nettopp dette problemet. Så om det er et problem i det hele tatt er visst usikkert, men som sagt, Apple har sluppet oppdatering til dette.

    Forøvrig ser alle de nye versjonene av ipoden helt hjerteskjærende lekker ut.

    Svar på denne kommentaren

  2. […] Microsoft har ikke tenkt å la Apple og iPod stikke av med hele markedet på mp3-spillere. Og kom i dag med nye versjoner av Zune. De nye modellene har flash-basert minne på 4 og 8 GB, kan synces trådløst med PCen, og dele musikk/bilder trådløst med andre Zune. Modellene har FM-radio og du kan ta med video/tv tatt opp på mediacenter. Zune kommer i fem farger, og finnes i handelen fra november. […]

    Svar på denne kommentaren

  3. […] Apple kom med flere nye iPod-modeller nylig. Vi har alt testet iPod classic, og nå står iPod touch for tur. Kort fortalt er iPod touch en iPhone uten telefon. Eller en “i” som noen spøkefullt kaller den (iPhone – phone, eh?). Den ser ut som en iPhone, er omtrent like stor og har omtrent samme nydelige skjermen som iPhone. […]

    Svar på denne kommentaren

  4. iPod blir som iPhone – til å ta på

    […] Både iPod classic og iPod touch er nå testet av NRKbeta. apple iPhone ipod iTunes multitouchDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

    Svar på denne kommentaren

  5. Øyvind Solstad (NRK)

    @Ida: Det kommer an på hva du skal bruke den til.

    Mine to forslag: Trenger du en iPod for å lagre mest mulig av musikken din, så kjøp en 120 GB iPod classic. Det er den største modellen nå i desember 2008. Den koster rundt 1 900 kroner.

    Siden iPod classic inneholder en harddisk som beveger seg, er den ikke optimal å bruke til trening.

    Mao: Perfekt til å ha masse musikk på, trygt parkert ved stereoen din hjemme eller bare i lomma eller sekken når du går rundt i byen.

    iPod touch er perfekt om du vil ha en liten kul iPod som også har spillfunksjoner. Det er nå over 1000 spill til den i Apples App Store, og mange av dem er kjempefine. Spillene koster fra 0 kroner opp til 50-60 kroner pr. stk og de kan lastes ned over nettet.

    iPod touch er nesten lik iPhone, med den lille forskjellen at du ikke kan ringe med den.

    Trenger du en iPod til trening, kjøp en nano og et Nike kit til den.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.