nrk.no

Spiller.no

Kategorier: NRK & Spill


I dag lanserer NRK et nyttsted: Spiller.no. Her vil du finne spill-nyheter, anmeldelser, tester, messerapporter og alt annet som snurrer rundt i spillverden.

Spiller.no

Spiller.no er NRKs nye nettsted for spill og spilling

16 kommentarer

 1. Daniel:
  Nei. Det har du nok rett i. Nå er det riktignok ikke de mest utbrette spill-OSene du nevner heller.
  Vi kommer heller ikke til å ha spesielt stor dekning på mobiltelefonspill.
  Men det kan skje fra tid til annen.
  Spill som er lagd for Mac vil du vel uansett finne i PC-versjon 99% av tiden med relativt lik spilleopplevelse.

  – Roar, Spiller.no

  Svar på denne kommentaren

 2. Bjarne Sverkeli

  Ser dere fortsatt har et lite stykke å gå før sidene er helt up to dat hva validering av strict xhtml angår, men det er bare småtterier som at & skal skrives med entiteten &amp ; i URLer og slikt småpell. Bortsett fra det vil jeg gi dere en hel bøtte med kudos for faktisk å lage en skikkelig semantisk oppdatt kildekode som tør være like brukervennlig på alle plattformer, og det er fanden meg fortsatt en sørgelig sjelden opplevelse.

  Så lurer jeg på en ting. Har dette noe relasjon til noe av NRK sine primære kanaler på TV og Radio, eller går våre sure lisenskroner nå til å underholde en hel redaksjon som utelukkende hygger seg med spill?

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  @Bjarne: De som anmelder spill har en egen penthouse-leilighet på 180 kvm der de sitter i finske designstoler og spiller hele dagen. Mens de nipper til drinker med paraplyer i. Har jeg hørt. 😉

  Svar på denne kommentaren

 4. Bjarne Sverkeli

  Hehe. Jeg tar poenget, men uansett hvordan en vrir og vender på det, så har NRK utvidet virksomheten sin ganske betydelig de siste årene, og dette må jo nødvendigvis koste penger. Dette har skjedd uten noen særlig debatt, bortsett fra noen runder i råd og utvalg om det var greit for NRK å selge reklame på tekst-tv. Jeg betaler min lisens med glede, og synes det er verd hver eneste krone, men jeg er slett ikke sikker på at det er alle som er enig med meg. Jeg tror vedlig mange er overbevist om at nettsatsingen til NRK går på bekostning av primær-oppgaven som er å sende radio og TV, aller helst kun NRK1 og P1 …

  Svar på denne kommentaren

 5. Bjarne Myklebust

  Hei Bjarne ! (Bra navn forøvrig!)
  Legitimt spørsmål du stiller. Bakgrunnen for satsingen her er at vi ser i større grad at den oppvoksene generasjonen forholder seg til media på en helt annen måte en tidligere. De ser mindre på tradisjonell TV og bruker i stadig større grad nettet for både nyheter og underholdning. Skal NRK også nå denne generasjonen må det være på deres premisser. Spiller er ett forsøk på det. Mange av våre yngre lisensbetalere stiller det samme spørsmålet men med utgangspukt i hvorfor NRK bruker millioner på (etter deres mening) dustete underholdningsprogrammer på lørdagskveldene. NRK må bli flinkere til å nå ungdom på andre måter og dette er et forsøk på det. Noe for alle, alltid !
  mykle

  Svar på denne kommentaren

 6. Hehe det kan du spørre om, Roger 😛

  Vi får se om vi får satt opp referansegruppa i nærmeste fremtid.
  Bjarne S. – Ja. Jeg klager ikke på jobben min. Spillredaksjonen består i bunn og grunn av meg, så langt. Jeg har med meg en rekke spillanmeldere som er tillsatt andre plasser i NRK systemet.
  Disse anmelder spill for en slikk og ingenting.
  Vi satser mye på synergi med spill. Dvs. når jeg for eksempel anmelder et spill, så får du en tekst på nett, en videoanmeldelse for nett, medie center m.m. og det blir lagd en radioanmeldelse som går i P3, P1 og NRK Super om det er et barnespill.
  Da får vi ganske mye anmeldelse for pengene, synes jeg 🙂
  Og så er det slik, som Mykle så fint kommenterte, dagens unge må treffes på nett – det er der de er. Ganske enkelt.
  Ikke hører de mye på tradisjonell radio, og ikke ser de mye på TV. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 7. Eirik Solheim (NRK)

  Bjarne Sverkeli:
  Absolutt et relevant spørsmål. Du er inne på diskusjonen rundt hva en lisensfinansiert allmennkringkaster egentlig skal være. Medielandskapet endrer seg mer enn noen sinne og det er kanskje på tide å revidere vårt oppdrag. Eventuelt løfte blikket litt og se om internett bare er enda en kanal for å oppfylle vårt opprinnelige mål om å informere, opplyse og underholde.

  Jan Omdahl i Dagbladet er inne på noe her:
  dagbladet.no/kultur/2007/09/12/511852.html

  Og du er velkommen til å gjøre innspill her:
  nrkbeta.no/almenkringkasting-i-fremtiden/

  Svar på denne kommentaren

 8. Last ned NRK-programmer

  […] I dag får dere det dere spør om. Først RSS på spiller.no, nå en samleside for alle bittorrent-filer vi legger ut. Og så er det fredag også. Og påske! Aaaaaaahhhh…. PåskeDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 9. Hei Øyvind Solstad !
  Finns det en bok, tidsskrift etc. som behandler f.eks. store nettspill på akademisk grunnlag med henblikk på deltakeres utvikling av slikt som: agresjon, avhengighet, reaksjonsevne,overførbarhet til utagerende bilfører, etablering av fantasi for matematisk ferdighet etc, etc. Altså teoretisk tilnærming til spillproblemet utover den velkjente avhengighetstrisikoen. Spørsmålsstillingen er aktuell i forbindelse med prosjekt i videregående skole. Takknemlig for tips.
  Arve

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.