nrk.no

SOS: Media Center PC

Kategorier: Spørsmål og svar,TV & Windows


NRK Media Center

Skjermbilde av NRKs mediasenterløsning

Ny spalte på NRKbeta: Spørsmål og svar. Du sender oss spørsmål på kontaktsiden vår, og vi svarer etter beste evne. Fint? Her er første:

Spørsmål: For en god stund siden (vi snakker om kanskje et par år) så fant jeg en link til NRK og TV2 sine nett tv løsninger som var tilpasset fullskjerm (jeg tenker nå på manøvreringen og ikke visning av video) Jeg mener å huske at dette var samme sidene som vises i Media Center PC «Online Spotlite». Jeg har en PC tilkoblet tven uten Media Center PC og vil gjerne finne tilbake til denne linken… Vet dere om dette finnes tilgjengelig enda?

Svar: Det er desverre slik at vår mediesenterløsning fremdeles bare støttes av Windows Media Center Edition. Vi jobber med en videreutvikling der vi skal prøve å gjøre tjenesten mer generell og innføre støtte for flere plattformer. Vi kommer til å poste artikler på nrkbeta.no etter hvert som vi kommer videre med arbeidet.

Linken som du henviser til må i så fall ha vært til en av de mange tjenestene som ikke er utviklet av NRK. Det finnes en del varianter der ute både for andre mediesenterløsninger og for eksempel for Xbox MC. Vi arbeider også med å utviklet et API for eksterne utviklere slik at det skal bli enklere å bygge egne tjenester oppå NRKs innhold.

71 kommentarer

 1. Media Center spørsmål!

  Eirik (og dere andre + leserne) kan kanskje gi oss en oppdatering på Media Center fronten! Etter at jeg har fått Get PVR – box er dette strandet litt for min del! Det virker som trøkket er helt borte eller er progresjonen på området minimal. Er det noen som vil ta opp tråden eller kan jeg bare legge dette på is?

  Fint om noen som har digital dekoder fra Get og benytter MC eller har en HTPC kan dele sine erfaringer.

  Svar på denne kommentaren

 2. Pål Gustav Widerberg

  Jeg bruker denne tjenesten på min ny-innkjøpte xbox 360 og den er helt genial. Noen av thumbnails’ene på programmene er uproposjonalt store, men i det store og hele er denne tjenesten verdt prisen på xboxen og storskjermen tilsammen.

  Svar på denne kommentaren

 3. Kjetil i A’dam

  Da jeg bodde i Norge hadde jeg en Media Center PC som jeg tok med meg til Amsterdam da jeg flyttet et par år tilbake. NRK funket utmerket i Media Center for det jeg brukte det til (nyheter og underholdningsprogrammer) inntil PCen krasjet.
  Kjøpte ny med engelsk versjon av Vista men nå har jeg mistet NRK fra online tjenestene. Aner ikke hvordan jeg kan få denne tjenesten inn igjen.
  Savner dette svært mye siden det gjorde TV-titting fra NRK enkelt fra sofakroken. Å se norske nyheter eller Nytt på Nytt fra PCen på kontoret er ikke det samme…

  Hvis noen kan komme med en løsning på hvordan å få NRK inn igjen hadde jeg vært veldig takknemlig.

  Svar på denne kommentaren

 4. Det er noen altfor store bilder som ødelegger flere av NRKs kategoriutlistinger (Vista Media Center). Bildene sprenger rutenettet med programkategorier, og gjør det umulig å se og velge det som ligger i kolonnene til høyre for de for store bildene. Håper dette kan bli fikset opp.

  Svar på denne kommentaren

 5. Jan Helge Hagland

  Virker som at markedet for Mediasenter (HTPC) er tregere enn man hadde håpet. Kan jo skyldes prisen? (bra mediasenter PCer koster fra ca 10.000 og oppover).
  Ser at mange med litt «peiling» bygger HTPC selv, kommet mange «stue-vennlige» kabinetter. Da står man fritt til å velge mediasenter programvare, ha med blueray spiller og decoder/ tv kort (gjerne 2 kanaler) i samme boks (i tillegg til all PC funksjonaliteten). Også en del som da kjøper klienter som Linksys el. og kjører i andre rom mot HTPCen.
  Med alt det som er solgt av flatskjermer i Norge og satsningen på innhold via nett (som NRK sin) er det bare å krysse fingrene for det snart skjer mer på dette området.
  Her er forøvrig et morsomt mediasenter fra Sony: newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16883117014

  Svar på denne kommentaren

 6. Eirik Solheim (NRK)

  Jeg tror mediesentrenes begrensede gjennomslag hovedsaklig skyldes to ting: pris og brukervennlighet / stabilitet. De er ikke stabile nok, og du må være langt over middels interessert i datamaskiner for å holde dem gående.

  Svar på denne kommentaren

 7. Jan Helge Hagland

  Enig Erik. Likefullt synd, et mediasenter på TVen foran sofaen er perfekt med tanke på f.eks. interaktivitet, «gå inn på xxx/nyttpånytt og delta i vår…» eller «vær med å syng på beatforbeat…». Når du er i fredagskosen blir terskelen stor for å komme seg opp av sofaen og inn på PCen på loftet/ kontoret. Det bør være et par trykk på fjernkontrollen.
  Etterhvert tror jeg interaktivitet med TV kanalene er det «folk flest» kommer til å tenne på. I dag er det fokus på å gjøre tilgjengelig filmer og musikk i hele hjemmet, hvor mange har et stort elektronisk arkiv over filmer liggende hjemme? Mao. for de spesielt interesserte, og ikke modent nok enda. Synd!
  Kanskje NRK skulle tenke annerledes her. Hva med å, sammen med partnere (Telenor, Microsoft, pc produsent el.), pushe en enkel og rimelig HTPC. Er gjort med stort hell i tilsvarende sammenhenger tidligere for å få opp en kritisk brukermasse.

  Svar på denne kommentaren

 8. Jeg navigerer som regel med fjernkontroll, og det er ofte lite logisk hvordan man skal trykke (høyre, venstre, opp, ned) for å for eksempel komme til full skjerm-knappen til høyre for menyen. Dette gjør det veldig knotete å navigere uten mus. Er dette noe NRK kan gjøre noe med? Forresten bra å se at problemet med for store bilder er løst!

  Svar på denne kommentaren

 9. Har brukt NRK sine sider via Mediacanter en periode for en tid siden med stort hell. Bra tjeneste.
  Forsøkte igjen i dag og finner at alle mappene er tomme. dvs ingen program tilgjengelig bortsett fra de 3 første på hovedsiden.
  Er det feil i MCE hos meg, eller er sidene lagt ned/under utbedring ??

  Svar på denne kommentaren

 10. Pål Gustav Widerberg

  De siste 2-3 ukene blir media center extenderen på xbox 360’en bare stående uten å spille av videoen jeg har valgt. Har prøvd noen random klipp, uten hell.

  Hva har skjedd og blir det rettet opp eller er MCE-støtten borte for godt?

  Hilsen en bekymret Pål Gustav.

  Svar på denne kommentaren

 11. Nå virker det litt bedre (noen klipp vises), men det er fortsatt problemer.

  1 Fortsatt vilkårlige klipp som blir vist.

  2 Må gå inn på f.eks. Lars Monsen flere ganger for å få listet opp episodene.

  3 Klikker på Hunter Ep. 6 og et Musikk program vises.

  MCE Vista

  Svar på denne kommentaren

 12. Kom over et litt sært problem, jeg får ikek satt hastigheten manuelt, noe som er særdeles irriterende og fører til at jeg nå få kornete og ubrukelige bilder.
  Har en HP bærbar med Vista Ultimate 64bit, 4GB RAM HDMI output til LCD TV’en og en 6mbit linje.
  Får likevel en irriterende melding; «din hastighet er målt til 511 kb/s….» ARGH!

  Ingen fare, under «innstillinger» kan en sette hastigheten manuelt så det ut til. Men nei. Null respons i den tekstboksen der gitt.

  Er dette en interfacefeil, er mediasenteret ute og kjører eller er det noe helt annet?

  Svar på denne kommentaren

  • Jens Nyborg (svar til Klure)

   Kan ikke lagre innstillinger på hastighet…

   OK – Det er for lang tid siden du sendte meldingen – 2år men feilen er endda til stede.

   NRK’s mediacenter side med innstillinger bruker en java-funktion som ikke lenger virker i vista eller win7.
   Det kan klart også være java der ikke supporterer funktionen lenger.

   mvh Jens

 13. Må som sagt tidligere klikke flere ganger på f.eks. Lars Monsen for å få listet opp episodene. Når episodene ikke blir listet står det «1 av 0» nederst til høyre.

  NRK vises heller ikke riktig ved en skjermoppløsning på 1440×900, det blir litt for stort. 1440×900 er en vanlig oppløsning på mange flatskjermer og bærbare i dag. Når jeg beveger musa ut til kanten av skjermen får jeg en forflytning av hele bildet. Testet på 1280×1024 og da ble det normalt.

  Til Klure: Jeg kan sette hastigheten manuelt her. Vista Ultimate 32bit. (Jeg bruker ikke fjernkontrollen)

  Har ikke problemer med TV2, TVNorge etc. så nå må NRK skjerpe seg:)

  Svar på denne kommentaren

 14. Kjetil Kjernsmo

  Jeg fikk litt lyst til å få NRK Nett-TV inn i MythTV, og det viste seg å være ganske greit.

  Jeg satt meg ned og tittet litt Nett-TV-feedene deres, som jeg kom over ved å titte i HTMLen deres. Er dette dokumentert noe sted? Jeg fant at dere bruker Yahoos Media RSS, men legger også den direkte linken til en stream i et enclosure-felt. Sannsynligvis burde man lage en egen Mythstream-parser for Media RSS, men det viste seg at det var veldig små endringer som skulle til for å få podcast.pl til å parse disse feedsene, så jeg endte opp med å hacke litt på den i stedet. Dette burde nok vært ordentlig modularisert, men det får bli en annen gang…

  Det skal forresten sies at disse instruksjonene gjelder Mythbuntu 8.04.

  Det som trenges, er en parser, si ifra hvis noen vil ha den ([email protected]). Det var to problemer: det første var at det var noe tull helt først i fila, det anbefales å ta en titt på dem med en ren-tekst-editor. Det er løst. Det andre var noe enkoding-problemer. Jeg er nesten sikker på at output er korrekt UTF-8 nå, men det blir galt i grensesnittet likevel. Mulig feilen er i Myth, jeg vet ikke.

  Så må man ha strømmene inn i basen. Jeg brukte rett og slett mysql-klienten på kommandolinje:

  mysql mythconverg

  og kjør disse INSERTs:

  INSERT INTO streams SET folder=’NRK Nett-TV’, name=’Nyheter’, url=’http://www1.nrk.no/nett-tv/MediaRss.ashx?loop=NYHETER’, description=’Nyheter fra NRK Nett-TV’, handler=’nrk’;
  INSERT INTO streams SET folder=’NRK Nett-TV’, name=’Natur’, url=’http://www1.nrk.no/nett-tv/MediaRss.ashx?loop=NATUR’, description=’Naturprogrammer fra NRK Nett-TV’, handler=’nrk’;
  INSERT INTO streams SET folder=’NRK Nett-TV’, name=’Sport’, url=’http://www1.nrk.no/nett-tv/MediaRss.ashx?loop=SPORT’, description=’Sportsnytt fra NRK Nett-TV’, handler=’nrk’;
  INSERT INTO streams SET folder=’NRK Nett-TV’, name=’Østlandssendingen’, url=’http://www1.nrk.no/nett-tv/MediaRss.ashx?loop=DISTRIKT&type=ostlandssendingen’, description=’Østlandssendingen fra NRK Nett-TV’, handler=’nrk’;

  Deretter er det bare å starte mythstreamer, og du vil ha en egen NRK-kategori. Andre distriktssendinger er også mulig.

  Svar på denne kommentaren

 15. Karl Erik Asbjørnsen

  Samme behov eksisterer for brukere av XBMC (xbmc.org) som jeg kjører på min HTPC (på linux). Fant et NRKBROWSER2-script som fungerer relativt greit. Virker som det muligens er en del eldre programmer som mangler, selv om de dukker opp i menyen? Ellers er det formatet som ikke støttes av XBMC, vet ikke… Nyere ting fungerer fint.
  Hadde vært konge om NRK selv kom med plugins for slikt!

  Svar på denne kommentaren

 16. Finn Antonsen

  Har de samme problemene som Nils Nilsen i Windows Media Center.

  Til Kjetil Kjernsmo
  Det var da voldsomt, bruke SQL statements , fikse, trikse++ for å få sett NRK. En måned går og du må kanskje starte med nytt. Hva med de andre kanalene (TV2, TV3, TVNorge ++)?

  Til Karl Erik Asbjørnsen
  Muligens programmer som mangler?
  Formater som ikke støttes?

  Til begge
  At dere orker, så mye styr for å få det til i virke.
  Eller kanskje det er en hobby?

  Svar på denne kommentaren

 17. Jens Christian

  Finn Antonsen: Hvis man ikke gidder å betale for en dyr Windowslisens til Mediasenteret sitt, finnes det ingen NRK-løsninger som fungerer «ut-av-boksen». Dermed blir MythTV eller XBMC en nødvendighet.

  Selv bruker jeg Boxee, og der er det helt ukomplisert med NRK. Jeg bare legger inn RSS-feeden (nrk.no/podkast/) til de programmene jeg vil ha i profilen min på Boxee.tv. Da dukker de automatisk opp under «My feeds» under henholdsvis musikk og videokategoriene i Boxee.

  Skulle gjerne hatt et samarbeid mellom NRK og Boxee slik at vi kunne fått opp NRK som en egen kanal på samme måte som CBS, CNN, Comedy Central etc.

  Boxee er et mediasenter som foreløpig er i lukket Alfa og som bygger på XBMC (Xbox media senter). Se mer på boxee.tv. Forholdsvis enkelt å få seg invite.

  Svar på denne kommentaren

 18. Finn Antonsen

  Jens Christian: Du betaler sikkert ikke NRK lisens heller, men du har kanskje kjøpt Boxee shirt?
  boxee.spreadshirt.com/us/US/Shop/
  Jeg ler så jeg griner!

  Faktisk så har NRK nett-tv fungert dårligere og dårligere det siste året, og jeg skjønner nå hvorfor. Makan til hippier. NRK satser nå på løsninger der man må patche, tweake, flikke og oppdatere for å få det til å fungere delvis (kanskje!)

  Jeg vil i hvert fall ikke å bruke så mye tid for å få sett NRK, og jeg tror ikke folk flest vil eller har kunnskap heller. Tror resultatet av ny satsningen til NRK blir færre seere.

  Lykke til.

  Svar på denne kommentaren

 19. Eirik Solheim (NRK)

  @Finn Antonsen
  Om du tenkte at «Vi har faktisk vært i kontakt med Boxee og ser på deres API» betyr at hele NRKs fremtidige videosatsing på nett vil basere seg på Boxee så kan jeg trøste deg med at det ikke er planen.

  Vi jobber med en ny Nett-TV som baserer seg på Flash og MPEG4. Den skal når den er ferdig spille ganske bra på de aller fleste plattformer uten mekking og justering.

  At vi ser på Boxee, BitTorrent, Microsoft Media Center og alt mulig annet blir stort sett å se på som eksperimenter. Et tilbud til de spesielt interesserte og prosjekter som gir oss viktig kunnskap.

  Svar på denne kommentaren

 20. Eivind Gussiås Løkseth

  Bruker NRK i Windows Media Center daglig. Tre ting som er irriterende, og burde vært gjort noe med:

  1. Radio virker ikke ca 50% av gangene jeg prøver. Må da lukke Media Center og bruke vanlig nettradio eller sidebar gadget isteden.

  2. Innhold kommer ikke like raskt som på vanlig nett-tv. Ofte kan man navigere fram til innholdet, men når man prøver å spille det av, får man beskjed at det ikke er tilgjengelig. Prøver man på nett-tv er det likevel tilgjengelig der.

  3. Mye trykking for å spille av et TV-program. Prøv f.eks. episode 8 av Borettslaget. Man kommer til en side hvor det eneste valget er «Se hele sendingen», som er helt unødvendig. Liker også bedre løsningen TV2 har brukt, med at man får fullskjermvisning automatisk med en meny som skjules etter ca 3 sekunder.

  Svar på denne kommentaren

 21. Erik Solheim: I boxee forumet snakkes det allerede om open source initiativ for å lage plugin for NRK

  forum.boxee.tv/showthread.php?t=2682

  Er det mulig å få tilgang til innholdsdataene som Windows Media Center løsningen bruker? Media Center løsningen må jo nødvendigvis hente data fra nrk.no på ett gitt format. Dette vil muligens gi et kick-start for de som eventuellt ønsker å lage en tilpassning.

  Svar på denne kommentaren

 22. Kjører Media Center på en skjerm som er 1920×1200 via HDMI-kabel. I fullskjermvisning av Media Center blir NRK-innholdet for bredt for skjermen (makser ut vertikalt isf horisontalt, slik at MC panorerer innholdet når jeg beveger markøren horisontalt). Det kan virke som høyde/breddeforhold i MC-appen ved ikke-maksimert tilstand ikke er det samme som når jeg maksimerer bildet, for NRK-innholdet vises riktig når MC ikke er maksimert. (Skjermen er en HP w2448hc og maskina er en HP Pavilion m9455sc.) Har dere vært borti tilsvarende problemstilling før?

  Svar på denne kommentaren

  • Kenneth (svar til Tor Harald)

   Dette skyldes at 1920×1200 er en dataoppløsning (16:10), mens forholda på NRK-innholdet er optimalisert for 16:9 (1920×1080 og 1280×720). Dersom du endrer oppløsningen på skjermen din til 1920×1080, vil innholdet passe til skjermen.

 23. Nei nei.

  TV 2 og TV Norge + flere klarer alle oppløsninger. De fleste bærbare og LCD skjermer med bredformat er 16:10. NRK kan ikke lage en løsning som krever at skjermen er akkurat 16:9. Et annet problem dukker også opp når MC panorerer innholdet (vi snakker da om menyene og ikke selve videoen) er at du får problemer med å velge innhold med musa. Flere brukere har nevnt at de noen ganger får 0 episoder når de klikker på f.eks. "Lars Monsen". Har testet med å kun bruke piltaster og enter på tastaturet og da fungerer det normalt (Fungerer også med fjernkontroll).

  fortsetter i neste

  Svar på denne kommentaren

 24. Spoling forover: Bildet hakker (selv om bufferet er fullt). Når du er ferdig er lyden hakkete eller usynkronisert. Dette skjer til og med kun 2x hastighet. På TV2 virker det helt suverent.
  Spoling bakover: Glem det.

  Format: Blanda drops. 4:3, 16:9 og 4:3 format med svarte striper oppe og nede som eksisterer i selve videoen. Slå den!

  Videokvalitet: Mye dårligere enn TV2

  For meg virker det som om NRK sin løsning blir dårligere og dårligere. Hva skjer a?

  Hvem har ansvaret for NRK sin MC løsning? Dette problemet har eksistert i over 1 år. Her på NRK Beta kommer de med et standard svar om at de skal videresende til de ansvarlige, men ingenting skjer. Menyvalget "Om tjenesten" henviser til: nrk.no/mce Prøv den!

  Svar på denne kommentaren

 25. Robert Knudsen

  Har brukt MCE i over tre år nå. Fornøyd med Nrk delen av den jeg! Topp kvalitet, faktisk bedre enn på TV-en min.

  Aldri problem med format 4:3 eller 16:9 – dette tilpasser du selv med å klikke på "i" (info) knappen og velge Zoom-format (MCE-funksjon).

  Men spoling har alltid vært litt trøblete.. Men lærer å leve med det.

  Svar på denne kommentaren

 26. 1. Les før du svarer. Fjernkontroll / tastatur fungerer, men ikke med mus.

  2. 4:3 / 16:9 og zoom funksjon i MediaCenter? Du store min, les igjen.

  3. Lære seg og leve med det? Typisk statsansatt.

  Hint: Hvis du synes at det er bedre kvalitet enn Riks-TV eller parabol er det på tide å pusse brilla. Ikke er det ment at det skal være det heller.

  Fortsatt ingen her på NRK Beta som kan fortelle hvor vi skal poste meldinger til de som er ansvarlige NRK sin MediaCenter løsning?

  Svar på denne kommentaren

 27. Hei, jeg har akkurat fått ny PC, og windows media center er på pcen. iblant når jeg skriver på pcn, så uten at jeg vet hvilken knapp jeg trykket, så kommer windows media center opp med en gang, er det en mulighet for å slå av at den kommer automatisk, eller enklere, å avinstallere programmet, for jeg har ingen nytte av det, og det er bare i veien hele tiden

  Svar på denne kommentaren

 28. Hei, på ett eller annet tidspunkt stoppet værtjenestene i medaicenter/nrk opp. Den sier nå bare at proxy hos leverandøren er feil.
  Jeg har Vista men ingen proxy. Er det noen innstillinger i min FW som er gale, eller har dere stoppet tjenesten?

  Svar på denne kommentaren

 29. Hei, Jeg har kjøpt en stasjonær pc med Media Center og flatskjerm til. Her jeg bor er kabeltv inkludert i leien, og jeg har sett tv på min pc. Nå har jeg nettopp hatt en kontrollør på besøk og jeg fortalte som sant er at jeg ikke har tv, men ser tv i mediacenter på pcen. Betyr dette at jeg må betale nrklisens? Jeg kjøpte meg jo først og fremst en pc, og kan godt la være å se tv på den, men vil det godtas av nrk? For meg var det jo først og fremst fint at jeg kunne se dvder i mediacenteret ved siden av at pcen er mitt jobbverktøy. Hadde jeg hatt en bedre sak overfor nrk hvis det ikke hadde vært tilgang til kabel i min leilighet, dvs at jeg selv måtte ha gjort en kabeltv avtale, og ikke som nå at det er inkludert? Må man kjøpe pc uten Media Center for å unngå å betale nrk lisens?

  Svar på denne kommentaren

 30. Kjapt svar =) Har to maskiner jeg prøver på. Virker som det er veldig tilfeldig nå, får av og til noe innhold. Eller rettere sagt, 3-4 ganger har jeg fått opp det som ligger under E6 serien. Når jeg får opp innholdet funker det som oftest. Så har fått sett en episode nå. Men altså ikke noe annet innhold og ikke alltid E6 heller 😛

  Svar på denne kommentaren

 31. Eirik Solheim (NRK)

  MCE-tjenesten baserer seg på NRKs vanlige Nett-TV. Så dersom klippene spiller i den vanlige Web-baserte Nett-TVn skal de i teorien spille i MCE.

  Finner du klipp som spiller i den vanlige nett-TVn, men ikke i MCE?

  Svar på denne kommentaren

 32. Alle klippene fungerer i den vanlige net-TVn. De eneste episodene jeg har fått opp på Media Center er E6 et par ganger, men de funker ikke nå da… Lille lørdag funker også i nett-TV men ikke i MCE =(

  Svar på denne kommentaren

 33. Innstillinger er ikke tilgjengelige på Windows 7
  *******************
  Hei: Jeg har ett problem emd MCE i Win 7 som også er nevnt i ett annet innlegg: Jeg får ikke lov at endre innstillingen for hastighet. Boksen er da synlig men viser ikke verdier som tastes eller trykkes inn.
  Mine værdata går heller ikke at endre. Da kommer dog meddelelsen: ‘Proxy server svarer ikke’
  mvh Jens Nyborg

  Svar på denne kommentaren

 34. Innstillinger er ikke tilgjengelige på Windows 7
  ———————————————–

  Værdata fungerer heller ikke i vista, får bare «proxy svarer ikke».
  Kan dere sjekke opp denne? Funksjonaliteten brukes ofte.

  Svar på denne kommentaren

 35. Hei igen:
  Jeg har kigget lite på innstillinger på windows7:
  javascripten deres peker på en :

  enn da siden ikke er tilgjengelig ?

  Krisen her i Danmark gør att vi må sige farvel til kabel tv fra YouSee som tils videre er den eine leverandøren som bærer NRK som nabolandstv. Da er det svært viktig att NRK er enkelt at se på nettet 🙂

  hilsen, Jens

  Svar på denne kommentaren

 36. Vel, i innlegget mitt ovenfor ble henvisningen til scriptet borte.
  I Linien 108 pekes på en side www7.nrk.no som ikk finns?

  Er det en feil eller tilpasser i noget til windows 7 ?

  Fortsatt beste hilsener, jens

  Svar på denne kommentaren

 37. Vel, Hastighet kan opdateres til ny verdi… også i Win 7

  Enkelt : Slet Cookies: Da blir også data for MCE viskede ut, og scriptet på NRK spør atter om hastighet, som da forhåpentlig blir mere representativ.

  Det løser så ikke scriptfeilen med at inputfeltet ikke er gyldig, men både .js og script er vist ikke kommet lenger enn til MCE2005.

  Nå vil jeg kose mig med NRKs beste tills videre 😉

  Hei da, Jens

  Svar på denne kommentaren

 38. Tomas Steinheim

  Hei,

  Er det fortsatt slik at NRKs mediasenterløsning kun støttes av Windows Media Center. Betyr det i så fall at hvis jeg skulle kjøpe en av det mange mer eller mindre rendyrkede mediaspillerne som etterhvert har kommet på markedet og som har egne løsninger så vil jeg ikke få tilgang til det dere tilbyr via windows`løsning?

  Svar på denne kommentaren

 39. Niels Ivar Nicolaysen

  Hei!

  Jeg stort sett fornøyd med Media center-løsningen som jeg for det meste kjører via min xbox 360. Men hvorfor er det ikke lagt til rette for streaming av direktesendingene? Dette burde være obligatorisk. Håper favoritt kanalen min ordner dette 🙂

  Svar på denne kommentaren

 40. Hogne B. Pettersen

  Rett før jul mistet jeg alle medier fra Windows Media Center, inklusiv arkivet til NRK. Har det blitt noen uenigheter mellom Microsoft og innholdsleverandørene, eller er det noe annet teknisk problem noen vet noe om?

  Svar på denne kommentaren

 41. Støtter også direkte nettTV på MedieCenter, som dansk der ellers er nødt til at nøjes med TV2Norge 😉
  Blot er det synd på at det så likevel nok ikke er mulig at streame til skandinavien.
  Kunne det ikke blive anderledes ?
  NRK er jo en nabolandskanal som i forvejen er mulig at se i deler af nordjylland og via YouSee kabelTV.

  Svar på denne kommentaren

 42. Media Center på Windows 7/Java 6.* Hastighet

  Som dere måske har sett har jeg et par innleg om hastigheten på Medi Center, som etterhand ikke blir akseptabel.

  Det årsakes av tre ting i NRKs Media center løsning:
  1) Java funktionen der lagrer hastighet understøttes ikke nå
  2) Hastighet er åpenbart definert som 3 siffer
  3) Nett hastighet er mestendels i MBit/sek i dag

  Vad hender da: Du får ikke mer 672 kbit/sek enn da din reelle hastighet er 4672 kbit/sek.

  Løsninga med at slette cookies er altså ikke mere brukbar. Det finns dog en annen tilgang:

  Set windows til at vise skjulte systemfiler, gå ned i %userprofile%/AppData/Microsoft/Windows/Cookies og rett i %bruker%@nrk[1] filen, men max til ‘999’

  Nå da NRK: Selv om jeg bruker både Boxee og miro feeds, og takk for Birkebeiner rittet da, ville det være svært rart med et par oppgraderinger til MCE

  Vennligst, Jens

  Svar på denne kommentaren

  • Staale Osen (svar til Jens Nyborg)

   Flott Jens, veldig bra at noen har tatt tak i og funnet ut av dette problemet.Godt jobba!!

   Så til NRK som program ærklærte at de skulle ligge i front på ny teknoligi. Det stemmer litt dårlig med bruker erfaringer på Mediacenter som har etterhvert mye bugs i arkiv og funksjoner, vær tjeneste etc. Det kan kun bli bedre !!

   Hengiven bruker av Mediecenter

 43. Pål Andreassen

  Om bare NRK kunne lagt ut URL tilstreamene både for live-tv og alle programmene i arkivene sine så kunne folk selv ganske raskt laget egne apps både til media center og Boxee etc.

  Et fåtall ligger uten som podcasts (rss), men veldig mye av det som er tilgjengelig i NRKs Nett-Tv mangler.

  Svar på denne kommentaren

 44. Christoffer Furnes

  Kjører en Win7 mini-pc med xbmc og mobilemouse iPhoneapp på stue-tv’en nå. Dette fungerer helt supert. Med NRK plugin’et på xbmc har jeg alle tre kanalene live + alt av webtv arkiv. Bruker ingen andre tv kilder. Alt annet jeg ser på går via fil eller dvd/blueray på xbmc.

  Snuser litt på Boxee, men så lenge den ikke har optisk leser eller NRK plugin sitter jeg litt til på gjerdet og venter på mediaboks revolusjonen 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.