nrk.no

Headweb vil la deg laste ned hele filmer

Kategori: Video


Det svenske firmaet Headweb vil la deg laste ned hele filmer, uten DRM, i like høy kvalitet som om du kjøper dem på DVD:

Headweb bygger på laglig fildelning och är oberoende av operativsystem (till skillnad från övriga filmnedladdningstjänster så kommer det fungera på Mac och Linux också!). Det som krävs för att kunna ladda ned från Headweb är att du har en dator och internetuppkoppling. Vi erbjuder från start ett nedladdningsformat: en digital DVD. Du laddar ned DVDn till din dator och kan bränna den till en fysisk DVD att spela upp med din vanliga DVD-spelare.

Det skal mao. funke like bra på Windows, Mac og Linux. Og du slipper kopisperrer som gjør livet surt for betalende kunder. Ambisjonene er det ingenting å si på:

Headweb startades 2006 med målsättningen att bli Nordens största Internetbutik för nedladdning av film.

I stedet for DRM, vil filmene ha et vannmerke med kundens navn. Det skal virke avskrekkende mot å legge dem ut på nettet. Filmene distribueres vha. fildeling, og kundene får poeng jo flere filmer de fordeler videre til andre kunder. Headweb regner med å ha ca. 500 filmer ute når tjenesten lanseres senere i år.

Headweb

Slik vil Headweb se ut når nettstedet og butikken kommer opp

Oppdatering

Har lagt til skjermbilder fra Headweb som viser fremtidig butikk for nedlasting av filmer.

3 kommentarer

  1. Headweb er på nett

    […] Headweb som vi skrev om i begynnelsen av september, er nå på nett. I Headwebs nettbutikk kan du kjøpe fulle spillefilmer uten DRM, som du kan beholde så lenge du vil. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.