nrk.no

Enda en dårlig ide fra platebransjen

Kategorier: Mobil & Musikk og lyd


Hør på dette ordet: «Ringle».

«Ringle» er ordene «single» og «ringtone» satt sammen. Siden ingen kjøper CD-singler lengre, så satser vi på noe som er ungt og kult: Ringetoner. Og vi putter dem på plastskiver som vi sender med lastebiler til platebutikker slik at kidsa kan få fattern til å kjøre dem ned der, betale for plasten, frakte den hjem, putte den i PCen, kopiere den over til harddisk, koble til mobilen, overføre sporene fra plasten til mobilen og vips! Så har de en ny fet ringetone!

Unnskyld om jeg høres en anelse sarkastisk ut nå, men HALLO!!!!! Dette er 2007. Internett er oppfunnet. Mobilen er oppfunnet. Man kan kjøpe alle ringetoner i verden vha en ussel tekstmelding. Og så kommer Sony BMG Music Entertainment og Universal Music Group opp med… «Ringle»???

Det er patetisk. Og umoralsk. De burde skamme seg.

Dino

Pussig nok var dette et bilde som kunne passe for denne saken – tatt av Brent & MariLynn

10 kommentarer

  1. […] Det uttrykket har du hørt mange ganger, ikke sant. Vel, det funker ikke!!! Daglig ryr det inn papir, både privat og på jobben. Og vet du hva: 99% er skrevet på en datamaskin, printet ut, og sendt med post. Aaaaargh. Det er akkurat som med “ringle”: Dette er 2007 – nettet er oppfunnet. […]

    Svar på denne kommentaren

  2. […] Siden det visstnok bare er fjortiser som kjøper singler (og listene blir deretter), så prøver platebransjen febrilsk å finne nye møter å selge sanger på. Men av en eller merkelig grunn så vil de alltid ha med lastebiler. Hvorfor det egentlig? Er det sånn at Universal har masse aksjer i transportfirmaer og Volvo? Platebransjen har i hvertfall kommet opp med enda en dårlig ide: Singler som skal selges på minnepinner. […]

    Svar på denne kommentaren

  3. […] Rene ord for pengene. Men jeg er ikke helt med på at folk kommer til å kjøpe ting på flash-minne? Da tror jeg heller folk velger DVD. At vi kjøper musikk og film på plastplater som lastebiler må kjøre rundt i landet vårt, er en uansett en kort overgang før alt kommer til deg via nettverket ditt. Hadde jeg eid en videobutikk hadde jeg solgt den i dag. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.