nrk.no

De progressive videofolkene

Kategorier: DRM,Kommentar & Musikk og lyd


Dette er en kommentar. Den bygger på skribentens egne analyser, meninger og vurderinger.

Ang: «NBC trekker seg fra iTunes»:

Sometimes I think God put video content guys on the planet to make the music guys look progressive and visionary.

Sier Michael Gartenberg. Einstein hadde rett: Alt er relativt. Hvis man gjør noe idiotisk rett ved siden av noen som gjør noe komplett idiotisk, så kan man risikere å bli beundret…

3 kommentarer

 1. Er blitt mer og mer vanlig at folk streamer tv-show som er blitt lagt opp ulovlig på sider som f.eks stage6.divx.com/. Dette gjør at det er enda enklere enn før å se tv-show (og filmer) enn tidligere da du måtte ha en liten innsikt i piratverdenen.

  De store selskapene må snart komme med en enda enklere løsning som ikke koster for mye hvis det ikke skal tape og den må vær tilgjengelig for hele verden.

  Hvordan ser dere i NRK på at de dere kjøper serier av legger seriene ut på nettet? Dere får jo stort sett ikke seriene før det har gått et halvt år. The Wire f.eks så dere skal begynne å sende på NRK3 har jo vært ute på dvd en stund til og med. For at dere skal få nok publikum bør dere vel snart begynne å sende serier parallelt med usa?

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  I filmbransjen har det etterhvert blitt vanlig at storfilmer har premiere samtidig over hele verden. Da utnytter man det faktum at verden ikke lenger er dampbåter og tog. Men at røde løpere i Hollywood kommer i VG neste morgen. Og da er det fornuftig at filmene bruker denne drahjelpen til å trekke folk til salene i Norge samme uke/måned.

  Såklart er det mange filmer som kommer måneder etter, men det har ofte med andre ting å gjøre. I Oslo er det f. eks. for lite kapasitet til å kjøre mange storfilmer samtidig, så filmene står i kø.

  I TV-bransjen derimot, er dette et forholdsvis lite brukt. Mange serier ligger uker og måneder etter i resten av verden. Og det tror jeg kommer av dubbingen. Denne uvederstyggeligheten som resten av Europa driver med, men som vi – takk og pris – slipper i Skandinavia.

  For det tar selvsagt mye lengre tid å dubbe siste episode av «Lost» enn å tekste den.

  Her på NRK har vi systemer og folk som tekster også direktesendinger, selv om kvaliteten da nok er litt lavere enn på forberedt teksting.

  Det ville mao. ikke være noe problem for NRK, rent teknisk, å sende Sopranos og Heroes to dager etter at de ble sendt i USA.

  Når det gjelder akkurat the Wire, så hadde den en ganske treg start i USA (relativt sett), men tok seg veldig opp etter noen episoder. Så det er en serie som har vokst seg inn i suksess.

  Litt off-topic – men det er fascinerende hvordan dyre serier som Sopranos og Wire som kan fortelle kompliserte historier med masse bi-historier vevd inn i hverandre. Mens film må «gjøre seg ferdig» på noen timer maks. Sopranos har f. eks. et utrolig avansert nett av historier, som vever seg inn og ut av hverandre, noen ganger med mange episoder mellom, noen ganger i hver eneste episode.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.