nrk.no

Mobil backup og synkronisering

Kategori: Mobil


GSMSync

Vi her på NRKbeta er store tilhengere av alt vi kan flytte over på web. Mail, dokumenter, bilder, videoer og nå også telefonkontakter.

Nettstedet GSMSync.net tilbyr gratis lagring og synkronisering av mobilkontakter, oppgaver, notater og kalenderoppføringer.

Praktisk både for backup og som verktøy hvis du skal bytte mobiltelefon. Å få med seg alle vitale data når man skifter telefon kan være en utfordrende øvelse i seg selv, og spesielt hvis det er snakk om telefoner fra ulike leverandører.

GSMSync løser dette lett.

picture-12.png

På telefonen setter du opp en ny synkeprofil, enten manuelt, eller ved at GSMSync.net sender deg en SMS med innstillingene.
Når synkeprofilen er på plass, synker du mot GSMSync på «vanlig måte». Du kan velge om du vil gjøre dette automatisk eller manuelt.

gsmsync_contacts.jpg

Etter fullført synking har du tilgang til all data i et lekkert web2.0-ish grensesnitt, med mulighet for editering, sletting og organisering av det du måtte trenge.

For de som ikke synker telefonen mot PC/Mac er dette nyttige funksjoner.

GSMSync tilbyr deg også muligheten til å ta backup av data. Hendig hvis uhellet skulle være ute.
picture-10.png

Så neste gang en kompis ringer og trenger hjelp til å flytte over data fra en gamle til den nye mobiltelefonen sin, kan du trygt sende ham link til www.gsmsync.net 🙂

9 kommentarer

 1. Bjarne Sverkeli

  Med fare for å virke paranoid og forlest på konspirasjonsteorier: Er dette data man uten motforestillinger overlater til hvem som helst? Jeg villle vel i utgangspunktet vært skeptisk til å synke mobilen min med andre enn operatøren min.

  Svar på denne kommentaren

 2. Marius Arnesen (NRK)

  Ser godt hva du mener der Bjarne, men det gjelder forsåvidt alt vi har på nettet. På ett eller annet tidspunkt må man stole på noen enten det er mail og dokumenter til Google, bank og lån til Skandiabanken eller mobilkontakter til GSMSync.

  Jeg for min del har ingen problemer med det, da jeg tror verdien av mine venners telefonnummre er relativt uinteressant for almuen, men så er jeg nok ikke all verden paranoid heller.

  Er man av den paranoide typen er nok web-lagring generelt noe jeg ville holdt meg unna… Så får man heller passe på at ingen stjeler PC og mobil 😉

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Om du er Telenor-kunde, så finnes det et produkt som heter Mobil Backup som funker bra. Det koster kr. 29 pr. 3 mnd. Da syncer du mobilen så ofte du ønsker fra selve mobilen.

  Du kan gå inn på Telenor Mobils nettsider og redigere i kontaktene.

  Svar på denne kommentaren

 4. Synkroniser Google Calender mot mobilen din

  […] Vi nevnte i forrige uke nettstedet GSMSync.com som lar deg synkronisere kontakter, kalender og notater fra din mobiltelefon til en server på nettet. Hendig som backup og ved bytte av telefon. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.