nrk.no

Store flate skjermer

Kategorier: Konferanser og messer & Uten kategori


Store flate skjermer

Her på IFA i Berlin er det to ting som går tydelig frem etter å ha ruslet rundt en stund. Enda større skjermer med enda høyere oppløsning. Nå er det «Full HD» som gjelder. Vi som er over middels opptatt av disse tingene vet hva det betyr, men for den vanlige forbruker er det interessant at man nå skal få «Full HD». Før man egentlig visste hva man hadde før. Og hva hadde man før? «Halv HD»? For meg ser det ut som om det vi teknikere kaller 720p har blitt merket som «HD Ready» og at det ikke lenger er nok. Derfor har vi gått fra «HD Ready» til «Full HD». Det er herlig at butikkene har fortalt kundene at de må kjøpe «HD Ready» for å være forberedt på fremtiden. I denne bransjen tar fremtiden fort slutt.

Så fort at vi nå har «Full HD» før folk fikk testet sin allerede innkjøpte skjerm som var «HD Ready».

Stor skjerm. Vakker kvinne.

Og trodde dere at skjermene blir større og større fordi publikum vil ha dem slik? Neida. Det er bare en unnskyldning bransjen bruker. Den egentlige grunnen er at skjermene være så store for at produsenten skal få plass til alle de idiotiske og tekniske betegnelser langs toppen av skjermen.

Logoer for flatskjerm

Jeg tror en av våre viktigste oppgaver i fremtiden blir å gjøre ting enklere…

16 kommentarer

 1. Eirik Solheim (NRK)

  Ikke som jeg så, men jeg kan heller ikke si at jeg gikk i detalj. Jeg var der hovedsaklig for å holde foredrag på en pressekonferanse. Men fikk selvfølgelig tid til å ta en rask tur gjennom messen.

  Det som må sies er at den er VELDIG stor. Med andre ord er det fullt mulig at der var laser-TV og andre spennende ting uten at jeg fikk sett det.

  Vi får følge med i øvrige medier også…

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Takk. I aller høyeste grad relevant. Apple lager verdens lekreste og mest brukervennlige telefon. Du kan likevel ikke lese en eneste anmeldelse som ikke nevner at den mangler videoopptak, 3G og GPS… Og det er nok mange som ikke kjøper den nettop på grunn av dette.

  Det koster penger å lage alle disse logoene og montere alle disse klistermerkene. Jeg tror nok markedsavdelingene gjør det fordi det viser seg at det virker.

  Jeg er enig i mye av det Mr. Norman skriver, men jeg er ikke enig i at enkelhet er overvurdert. Jeg syntes det er undervurdert.

  Jeg tror at 75% markedsandel for iPod, 11 milliarder i verdi for YouTube og verdensherredømme for Google har noe med enkelhet å gjøre.

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  «Theories should be
as simple as possible, but no simpler», sa Albert Einstein. Tror det gjelder ganske mye her i verden, også gadgets.

  For å ikke snakke om livet selv, men da begynner vi å bli veldig filosofiske her…

  Svar på denne kommentaren

 4. Gamle tykke TV-apparater kaller vi “glass”

  […] De nye flate TVene er LCD eller Plasma. Men hva kaller du de gamle, digre? Kall dem “glass”. spr�kSiste 5 poster av Øyvind SolstadDe progressive videofolkene – September 4, 2007Den mest sette videoen på internett – September 4, 2007Den ultimate partyballen – September 4, 2007Kommentarer ønskes! – September 3, 2007Legg til bedriften din på Googles kart – September 1, 2007Del denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Jeg har to flatskjerm-fjernsyn som kan ta imot HD-signaler i MPEG2 og MPEG4 – eller DVB-S/DVB-S2 som det heter på satellitt. Nyter flotte HD-bilder der. For øvrig selger RiksTV i Norge MPEG4-mottakere for det digitale bakkenettet, som dermed vil være kompatibelt med dagens HD-teknologi DVB-T2. Hvorfor skal bransjen forkaste dette før det er kommet for fullt for oss forbrukere?

  Svar på denne kommentaren

 6. Når slår en ny teknologi an?

  […] Tydelighet og brukervennlighet blir undervurdert hele tiden. I det evige jaget etter funksjonalitet og spesifikasjoner som høres fantastiske ut. Noe produsentene av LCD-skjermer tar ganske langt for tiden. brukervennlighetDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 7. Gjør skjermen flat og bildet dypt

  […] sted og kan lettere sammenligne og få et inntrykk av hva som er den store trenden. I 2007 var det størst mulig skjerm. Med litt fokus på at den også måtte være flat. I 2008 var det flatere og flatere som var […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.