nrk.no

Digital film

Kategorier: Film,NRK & TV


Inland Empire logo

Inland Empire er en heldigital film.

>David Lynchs nye film «Inland Empire», er skutt og produsert digitalt. Selv om verden forøvrig har blitt veldig digital, skytes de fleste filmer fortsatt på tradisjonell film. Det er det slutt på for David Lynch:

MTV: You shot «Inland Empire» using digital technology. Will you ever go back to film?

Lynch: Never. Digital is so friendly for me and so important for the scenes, a way of working without so much downtime. It’s impossible to go back. Film is a beautiful medium, but the world has moved on. The amount of manipulation we can do, anybody can do, is so much the future. Film is so big and heavy and slow, you just die. It’s just ridiculous.

Det siste kan man si om tv-produksjon på tape også: Stort, tungt, sakte. Her i NRK foregår det nå et digert prosjekt med å flytte all håndtering av tv-bilder over på servere. Riktignok kommer vi til å bruke bånd som opptaksmedium ennå en stund, men fra man kommer tilbake fra opptak, skal det være en digital kjede helt fram til tv-apparat ditt. Digital bearbeiding, digital sending. Mere om dette kommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.