nrk.no

HD DVD eller Blu-ray?

Kategorier: Uten kategori & Video


Tabloidavisene liker å kalle det formatkrigen eller DVD-krigen. Med andre ord: Hvilket format blir arvtageren til DVD-platene? HD DVD eller Blu-ray? Så langt har Blu-ray hatt en liten ledelse. Kjeder som leier ut film i USA har foretrukket Blu-ray, og det har generelt funnes flere store titler til Blu-ray enn til HD DVD.

Dette endret seg en smule i dag, da både Paramount og DreamWorks Animation kom med nyheten at deres innhold nå blir å finne eksklusivt på HD DVD:

The companies each said that the decision to distribute exclusively in the HD DVD format resulted from an extensive evaluation of current market offerings, which confirmed the clear benefits of HD DVD, particularly its market-ready technology and lower manufacturing costs.

DreamWorks Animation har riktignok bare 14 titler, men det er storselgere som Shrek-filmene, Madagaskar, Wallace og Gromit og «Over hekken».

Shrek kommer ikke på Blu-ray

Shrek kommer ikke på Blu-ray…

Betalt

Nå sier NY Times at Viacom har fått over 150 millioner dollar for å la Paramount og DreamWorks Animation komme eksklusivt på HD DVD i 18 måneder:

But money talks: Paramount and DreamWorks Animation together will receive about $150 million in financial incentives for their commitment to HD DVD, according to two Viacom executives with knowledge of the deal but who asked not to be identified.

11 kommentarer

  1. Øyvind Solstad (NRK)

    Jeg tror dere har rett i at plater er noe som forsvinner som bærere av film om ikke mange år. Men før folk flest får raskere bredbånd og bedre lagring hjemme, vil det nok selges milliarder av plater, enten det nå er DVD, HD-DVD eller blueray.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.