nrk.no

Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare åpner 15. august

Kategori: Software


Onsdag 15. august kl. 12.00 åpner det nye Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare. Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare skal:

  • Fremme bruken av og kunnskap om fri programvare i offentlig sektor
  • Sikre næringsutvikling innen fri programvare i Norge
  • Sikre FoU-aktiviteter og universitets- og høgskoletilbud

Senteret skal samarbeide nært med organisasjoner, institusjoner og aktører innen privat og offentlig sektor. Tilsvarende sentre i andre land, relevante utdannings- og forskingsmiljøer nasjonalt og internasjonalt vil også være viktige samarbeidspartnere. Ikke minst vil
senteret samarbeide med bedrifter med spisskompetanse innen fri programvare, og med regionale næringshager, kunnskaps- og forskningsparker.

Om klokka er mellom 12.00 og 13.00 kan du se åpningen live på nettet her: http://tryvann.hiof.no/friprog/index.html

Etter åpningen, fra 14.00 arrangeres senterets første fagråd. Alle som ønsker inviteres til å delta på råd om senterets oppgaver, med idédugnad, foredrag og grillfest. Hent programmet (pdf-fil) på senterets nettsider.

Første nummer av FriProg-magasinet kan også lastes ned eller leses på nett.

2 kommentarer

  1. Dette er fantastisk bra! Men når onsdag den 15. bare er 2 timer gammelt så syns jeg det er litt merkelig at de kan si at «15. august 2007 åpnet fornynings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare på Papirbredden i Drammen.»..

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.